ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ «ΦΩΤΙΑ»: Καρκινογόνος αμίαντος στο Υπουργείο Ναυτιλίας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Καταγγελία για καρκινογόνο αμίαντο σημειώθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας

- Η Ένωσή Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής-Πειραιά & Νήσων κινητοποιείται άμεσα για την ασφάλεια εργαζομένων και επισκεπτών

- Οι έρευνες από αρμόδιους φορείς συνεχίζονται

Η  Ένωσή Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αττικής-Πειραιά & Νήσων δέχτηκε αλλεπάλληλες καταγγελίες για την ύπαρξη αμιάντου μέσα στο κτίριο του Υπουργείου Ναυτιλίας, όπου υπηρετούν πάνω από 1000 άτομα του Στρατιωτικού και Πολιτικού προσωπικού, ενώ σε καθημερινή βάση το επισκέπτονται αρκετοί πολίτες. Ο αμίαντος είναι μία καρκινογόνος ουσία που αποτελεί σοβαρή απειλή για την ανθρώπινη υγεία.

Σήμερα, Τρίτη 12 Μαρτίου 2019, ενημερώθηκε ο κύριος Υπουργός Κουβέλης Φώτιος- Φανούριος, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα ΥΝΑΝΠ κυρίου Τεμπονέρα Διονύσιο. Η Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος αιτήθηκε την διερεύνηση της κατάστασης από αρμόδιους φορείς και Υπηρεσίες, συγκεκριμένα από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος» και Ελληνικό Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας «ΕΛ.ΙΝ.Υ.Α.Ε.» για τυχόν ύπαρξη αμιάντου εντός του κτιρίου ΥΝΑΝΠ .

Τόσο ο κύριος Υπουργός όσο και ο κύριος Γενικός Γραμματέας δήλωσαν αρχικά άγνοια επί του θέματος. Συνειδητοποιώντας όμως τη σοβαρότητα των καταγγελλομένων, εμφανίστηκαν θετικοί στο να προβούν στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να διασφαλιστεί η υγεία των εργαζομένων και των επισκεπτών .