ΑΓΙΟΙ ΣΑΡΑΝΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ: Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του κ. Σεραφείμ (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Φωτορεπορτάζ από τον αρχιερατικό πανηγυρικό εσπερινό στον Ιερό Ναό Θείας Μεταμορφώσεως Παλαιάς Κοκκινιάς Πειραιά

- Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ

- Εκατοντάδες πιστών συμμετείχαν στην ακολουθία

- Ακολούθησε προσκύνημα στο Παρεκκλήσι των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων και κέρασμα για την ονομαστική εορτή του Εκδότη του Piraeus Press Σαράντου Ευσταθόπουλου

Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε φέτος η μνήμη των Αγίων εν Σεβαστεία Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στην Παλαιά Κοκκινιά, στον Ιερό Ναό Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Αγια Σωτήρα), όπου και υπάρχει ομώνυμο παρεκκλήσι αφιερωμένο στους 40 Άγιους Μάρτυρες.

Στον αρχιερατικό πανηγυρικό εσπερινό της παραμονής, την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ενώ στην ακολουθία συμμετείχαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Γ' Περιφέρειας πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Τσιμούρης, ο Εφημέριος της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Παλαιάς Κοκκινιάς πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεολόγος, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος πρωτοπρεσβύτερος π. Λεωνίδας Αθανασούλας και οι συνεφημέριοί του π. Ευστάθιος Κατσαμπάκης και π. Χρήστος Κούσπαρης, καθώς επίσης ο Αρχιδιάκονος π. Κοσμάς Ρισάνος και ο Διάκονος π. Κωνσταντίνος Σταματίου της Μητρόπολης Πειραιά.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ υποδέχτηκαν στην είσοδο του Ναού στις 6:00 μ.μ. κλήρος και πιστοί για να λάβουν την ευχή του.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς κατευθύνθηκε προς τον Επισκοπικό Θρόνο στο σολέα του Ναού.

Κατά τη διάρκεια του εσπερινού τελέστηκε και αρτοκλασία υπέρ υγείας.

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Ο κ. Σεραφείμ κήρυξε τον Θείο Λόγο αναφερόμενος στο μαρτύριο των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων στην παγωμένη λίμνη της Σεβαστείας, τη δύναμη της πίστης και το διαχρονικό παράδειγμα της στάσης των Αγίων Σαράντα, ενώ ευχήθηκε ιδιαιτέρως στον Εκδότη του Piraeus Press και υποψήφιο Περιφερειακό Σύμβουλο Πειραιά κ. Σαράντο Ευσταθόπουλο για τα ονομαστήριά του.

Ο Σαράντος Ευσταθόπουλος με τους γονείς του Στάθη και Βιβή

Ο μεγάλος Ναός της «Αγίας Σωτήρας» πραγματικά κατακλύστηκε από πιστούς που προσήλθαν να συμπροσευχηθούν επί τη ευκαιρία της Πανηγύρεως του Ιερού Παρεκκλησίου των Αγίων 40.

ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Ο Εκδότης του Piraeus Press δώρισε στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ μια ιδιαίτερη εικόνα του Ιησού Χριστού, φιλοτεχνημένη από τον αδερφό του Δημήτρη Ευσταθόπουλο, ως ελάχιστο δείγμα υιικής αγάπης και ευγνωμοσύνης προς τον σεπτό Ποιμενάρχη μας, εις ανάμνηση της παρουσίας του στη φετινή πανήγυρη των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.

ΤΟ ΚΕΡΑΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Μετά το πέρας της ακολουθίας του πανηγυρικού εσπερινού, ακολούθησε κέρασμα στα πλαίσια της τυρινής εβδομάδας, στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού, όπου και στεγάζεται το Παρεκκλήσι των Αγίων 40, το οποίο είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να προσκυνήσουν οι παρευρισκόμενοι.

Ο ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΜΕ ΑΝΘΗ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Τον άνθη στολισμό του Ιερού Ναού για την πανήγυρη ανέλαβε και υλοποίησε με απόλυτη επιτυχία το ανθοπωλείο EDEN Flowers της κ. Τίνας Κοντάκου.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες τόσο στην κ. Κοντάκου για τις εξαιρετικές συνθέσεις όσο και στους κ.κ. Δημήτρη Κρητικό και Άρη Κοτσολάκο για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό (το άρθρο συμπληρώνεται διαρκώς με νέες φωτογραφίες).

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ (ανανεώνεται διαρκώς)

Ο κ. Ευσταθόπουλος είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει προσωπικά τους εκατοντάδες φίλους και συγγενείς που προσήλθαν για να του ευχηθούν με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής.