

Το μεσημέρι του Σαββάτου ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Πειραιά για περιστατικό ρύπανσης στη θαλάσσια περιοχή αγκυροβολίου Πειραιά.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διαδικασία πετρέλευσης του Φ/Γ « Humberborg», σημαίας Ολλανδίας, σημειώθηκε υπερχείλιση από το εξαεριστικό της δεξαμενής καυσίμων του Φ/Γ με αποτέλεσμα να διαρρεύσει στη θάλασσα ποσότητα πετρελαίου, περίπου 300 λίτρων, καταλαμβάνοντας έτσι έκταση μήκους 40 μέτρων με πλάτος 5 μέτρα.
Αμέσως άρχισαν οι διαδικασίες απορρύπανσης με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρίας οι οποίες όμως διεκόπησαν λόγω σκότους.
Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα όπου και διενεργήθηκε η προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, απαγορεύτηκε ο απόπλους του « Hymberborg» και συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και ο Α’ Μηχανικός οι οποίοι κατόπιν προφορικής εντολής Προϊσταμένου Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά αφέθησαν ελεύθεροι.
