Διεθνής διαγωνισμός για τον Πύργο του Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Διεθνή διαγωνισμό για την παραχώρηση και αξιοποίηση του Πύργου στο λιμάνι του Πειραιά ενέκρινε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Σύμφωνα με τον διαγωνισμό που προκήρυξε ο δήμος Πειραιά ο Πύργος δίδεται προς παραχώρηση και αξιοποίηση για 99 έτη, έναντι τουλάχιστον 900.000 ετησίως.

Πρόκειται για ένα κτίριο, το οποίο από το 1973 που κατασκευάστηκε, παρέμενε αναξιοποίητο για περισσότερα από 45 χρόνια και «σηματοδοτούσε τη στασιμότητα στον Πειραιά», όπως χαρακτηριστικά τόνισε στην εισήγησή του, ο Δήμαρχος, Γιάννης Μώραλης.

Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής του Πειραιά σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προβλέπει τον ανασχεδιασμό, την κατασκευή και πλήρη αποπεράτωση του κτηρίου και του περιβάλλοντος χώρου, καθώς και την χρηματοδότηση, διαχείριση και εκμετάλλευση της λειτουργίας του εν λόγω ακινήτου- εκτός της λειτουργίας οργανωμένου εμπορικού κέντρου, τύπου Mall.

Ο κ. Μώραλης τόνισε στην εισήγησή του, πως πρόκειται για μια πολύ σημαντική στιγμή για τον Πειραιά, καθώς ο Πύργος, όπως είπε, αποτελεί το μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο για τον δήμο.

Επίσης ανέφερε πως πλέον η πόλη του Πειραιά παρουσιάζει μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον από ότι στο παρελθόν. Και εξέφρασε την αισιοδοξία του, ότι « ο διαγωνισμός δεν θα κηρυχθεί άγονος. Είναι πολύ σημαντικό ότι θα αυξηθούν με τον τρόπο αυτό τα έσοδα του δήμου τα οποία θα διοχετευτούν στη βελτίωση της καθημερινότητας, θα «πάρει ζωή» το κτήριο και θα αναβαθμιστεί η γύρω περιοχή, καθώς θα δημιουργηθεί μια μικροοικονομία, με νέες θέσεις εργασίας. Ο Πειραιάς με μια τέτοια επένδυση αλλάζει ριζικά προς το καλύτερο. Η αξιοποίηση του Πύργου αποτελεί ορόσημο ότι η πόλη αλλάζει, όπως υποσχεθήκαμε».