ΚΟ.ΔΕ.Π.: Βράβευση των μαθητών της διδακτικής αλληλεγγύης που πέτυχαν στις Πανελλήνιες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Διδακτική Αλληλεγγύη» και κατάφεραν να πετύχουν την εισαγωγή τους σε ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα το 2014, βραβεύθηκαν χθες, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο νεοκλασικό κτίριο της οδού Κανθάρου, με την παρουσία αιρετών της πόλης, των εθελοντών καθηγητών της «Διδακτικής Αλληλεγγύης», των γονέων κ.α.

1 kan8arou p

Η «Διδακτική Αλληλεγγύη» είναι ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικής υποστήριξης μαθητών. Είναι χαρακτηριστικό πως από τα 28 παιδιά της Τρίτης Λυκείου που παρακολούθησαν το πρόγραμμα της «Διδακτικής Αλληλεγγύης» του Δήμου Πειραιά, τα 23 πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Το 2014-2015 παρακολούθησαν το πρόγραμμα 100 παιδιά και δίδαξαν 40 εθελοντές καθηγητές.

Η εκδήλωση περιελάμβανε παρουσίαση μουσικών συνόλων από τους σολίστ του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά ενώ ραδιοφωνικός παραγωγός της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Πειραιά «Κανάλι 1», δημιούργησε μια γιορτινή ατμόσφαιρα στο νεοκλασικό της οδού Κανθάρου.

Οι μαθητές και οι γονείς περιηγήθηκαν και στην έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού κ. Λίτσας Κασούμη με τίτλο «Τα Λιμάνια μου», η οποία ολοκληρώθηκε χθες.

Οι μαθητές ευχαρίστησαν τους καθηγητές, την ΚΟ.Δ.Ε.Π. και το Δήμο Πειραιά, τονίζοντας πως στήριξαν τα όνειρα, τους στόχους τους και τους βοήθησαν να διαμορφώσουν ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο μέλλον.

1 brab pp ka

Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κα Κορίνα Λαουλάκου δήλωσε: «Είναι μια ξεχωριστή εκδήλωση, αφιερωμένη στα παιδιά. Είναι ένα πάρτι για να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές καθηγητές της Διδακτικής Αλληλεγγύης, καθώς η προσφορά τους είναι πάρα πολύ σημαντική. Θα ήθελα να συγχαρώ τα παιδιά που έχουν περάσει σε σχολές, ανώτερες και ανώτατες αλλά και αυτά που τελείωσαν πριν λίγες ημέρες και ελπίζω να έχουν πολύ καλά αποτελέσματα. Σήμερα θα τους απονείμουμε μια αναμνηστική πλακέτα ως ηθική αναγνώριση. Ελπίζω το πρόγραμμα αυτό να πάει ακόμα καλύτερα και υπόσχομαι να καταβάλλω κάθε προσπάθεια, για να κάνουμε τις συνθήκες καλύτερες. Το αξίζουν και τα παιδιά και οι καθηγητές, γιατί καταβάλλουν πολύ μεγάλη προσπάθεια. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά για την ουσιαστική συμβολή του, την ΠΑΕ Ολυμπιακός που είναι πάντα στο πλευρό μας αλλά και όλους όσοι μας στηρίζουν. Να ευχαριστήσω τους εθελοντές καθηγητές μας και να συγχαρώ τα παιδιά για τη δύναμη και τη θέληση που επέδειξαν, που είχε ως αποτέλεσμα να πετύχουν τους στόχους τους».

Η Ιστορικός κα Μαριάνθη Μπουφούνου, η οποία διδάσκει τα παιδιά του προγράμματος «Διδακτική Αλληλεγγύη» επισήμανε: «Η σημερινή εκδήλωση είναι μια ευκαιρία να δείξουμε ότι αυτό το πρόγραμμα έχει λόγο ύπαρξης. Επί της ουσίας, βραβεύουμε την προσπάθεια αυτών των παιδιών τα οποία βρίσκονται εντός των συμπληγάδων πετρών. Από τη μια η κοινωνική κρίση, από την άλλη ένα εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο τα πιέζει να πάρουν από νωρίς αποφάσεις. Μας δίνουν ταυτόχρονα την ευκαιρία να μάθουμε και εμείς μέσα από αυτή τη διαδικασία. Γινόμαστε καλύτεροι κάθε μέρα, γιατί κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Η εκδήλωση είναι και μια ευκαιρία να καλέσουμε καινούριους συναδέλφους να έρθουν και να μετέχουν της προσπάθειας αυτής, γιατί είναι ο τρόπος μας για μια καλύτερη μέρα. Νέοι μορφωμένοι, νέοι με ευκαιρίες, νέοι σκεπτόμενοι».

Στην εκδήλωση βράβευσης έδωσαν το παρών η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κα Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Δικτύων κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πρασίνου και Περιβάλλοντος κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς-Όλοι Μαζί» κ. Αντώνης Καλογερόγιαννης, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ελληνική Αυγή για τον Πειραιά» κ. Ηλίας Κατσαφάδος, η Δημοτική Σύμβουλος κα Σταυρούλα Μελά, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι κ. Βασίλης Καραγιάννης και κα Μαρία Χρήστου, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟ.Δ.Ε.Π., ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά κ. Βασίλης Μαστοράκης κ.α.