ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΡΑΙΩΤΩΝ: Κοπή πίτας και βραβεύσεις (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 7.00 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πειραϊκού Συνδέσμου Πειραιά, η Εφημερίδα μας Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ, σε μια φανταστική καθ’ όλα εκδήλωση και γιορτή, έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της και βράβευσε σημαντικούς φορείς και προσωπικότητες του Πειραιά.

Την πίτα ευλόγησε ο π. Δανιήλ Ψωΐνος, προϊστάμενος του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας Πειραιά.

Ακολούθησαν βραβεύσεις και απόδοση τιμητικών επαίνων σε φορείς και προσωπικότητες που η προσφορά τους είναι μεγάλη, τιμά την πόλη του Πειραιά και φανερώνει πως ακόμα υπάρχουν άνθρωποι και φορείς που υπάρχουν για να δίνουν κάθε φορά και περισσότερα στην Πατρίδα, την Κοινωνία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό και τις Επιστήμες.

Βραβεύτηκε η Ιστορική Σχολή Ναυτικών Δοκίμων με την μεγάλη Εθνική παρουσία, την Άριστη Εκπαίδευση που παρέχει, τον Πολιτισμό που υπηρετεί, τον Αθλητισμό και την Ευγενή Άμιλλα που καλλιεργεί. Τον έπαινο παρέλαβε ο Διοικητής της Υποναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας και την απονομή έκανε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Ακολούθησε η Βράβευση του Πανεπιστημίου Πειραιά, μιας Ανώτατης Σχολής που μας κάνει πολύ περήφανους με τις μεγάλες επιδόσεις της, τους αμέτρητους επιφανείς επιστήμονες που έχει αναδείξει, την βοήθεια στο κοινωνικό σύνολο, την Παιδεία, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό που υπηρετεί. Τον έπαινο παρέλαβε ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Διά Βίου Εκπαίδευσης κ. Γρηγόριος Χονδροκούκης και την απονομή έκανε ο Βουλευτής κ. Κώστα Κατσαφάδος.

Στη συνέχεια βραβεύτηκε η μεγάλη Ναυτιλιακή Εταιρεία ταχυπλόων πλοίων SEAJETS, των κ.κ. Μάριου και Παναγιώτη Ηλιόπουλο, που έχει δώσει δυναμική ώθηση στην Ελληνική ακτοπλοΐα και έχει αναπτύξει μια πολύ αξιόλογη κοινωνική δράση, βοηθώντας σημαντικά στην αντιμετώπιση άσχημων και δυσμενών καταστάσεων (Βοήθεια στην πυρκαγιά στο Μάτι, Καθαρισμός Νήσου Σαντορίνης, προσλήψεις ανέργων ναυτικών, ενίσχυση σχολών Εμπορικού Ναυτικού κ.α). Τον έπαινο παρέλαβε ο Γενικός Διευθυντής της και Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Παραδοσιακών Σκαφών, κ. Νίκος Καβαλιέρος και την απονομή έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Πειραιά κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος.

Ακολούθησε η Βράβευση της παραδοσιακής Πειραιώτικης Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne D’ Arc, η οποία έχει παρουσία 160 ετών στην πόλη και έχει πλέον ταυτιστεί με αυτήν και την ιστορία της. Ό,τι και να πει κανείς γιαυτήν τη σχολή, δεν θα είναι αρκετό να αποδώσει πιστά την προσφορά της. Έδωσε επιστήμονες, έδωσε φόρο αίματος σε εθνικούς αγώνες, δίνει πάντα κάτι στην Παιδεία, τον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό και την Κοινωνία. Τον έπαινο παρέλαβε η Υπεύθυνη της Σχολής, Αδελφή Κατερίνα, Ηγουμένη της αδελφότητας του Τάγματος του Αγίου Ιωσήφ και την απονομή έκανε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά κ. Γιώργος Δαβάκης.

Οι βραβεύσεις έκλεισαν με την βράβευση ενός ακόμα Πειραιώτικου σημαντικού Εκπαιδευτηρίου, της Ελληνογαλλικής Σχολής Saint Paul, που μετρά προσφορά τριών αιώνων στην πόλη μας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην άνοδο και την βελτίωση της Παιδείας, του Αθλητισμού, του Πολιτισμού, των Επιστημών.

Φυσικά δεν είναι μικρή η προσφορά της Σχολής και στον Κοινωνικό τομέα, στην ενίσχυση του οποίου καθημερινά την συναντάμε.

Τον έπαινο παρέλαβε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής κ. Αντώνης Βουτσίνος και

την απονομή έκαναν οι κ.κ. Βουλευτές: Γιάννης Τραγάκης και Ελένη Σταματάκη.

Στη συνέχεια η περίφημη Χορωδία της ΧΕΝ Πειραιά υπό τη Διεύθυνση της εξαιρετικής Μαέστρου κ. Δέσποινας Σκουλάξενου, στο πιάνο, γέμισε μελωδία την αίθουσα και καταχειροκροτήθηκε από τους παρισταμένους, δείχνοντας την αρτιότητά της, την καλλιφωνία των χορωδών και την αξιοσύνη της μαέστρου της.

Το Χορευτικό σύνολο της κ. Μαρίας Αθανασιάδου, Διευθύντριας και Ιδρύτριας της γνωστής σχολής χορού ΑΜΑΛΓΑΜΑ έκλεισε το καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης και έδειξε την καλή δουλειά που γίνεται σαυτήν.