ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Κρεοπώλης παρίστανε τον κτηνίατρο και εκβίαζε για να μην κόβει πρόστιμα!

Δικογραφία σε βάρος 51χρονου κρεοπώλη σχηματίστηκε από την Οικονομική Αστυνομία, ο οποίος κατηγορείται για απάτη κατ’ εξακολούθηση, πλαστογραφία, αντιποίηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας ενημερώθηκε ότι ο εν λόγω άνδρας έκανε ελέγχους σε καταστήματα – κρεοπωλεία, με την ιδιότητα του αστυκτηνίατρου και ζητούσε λεφτά, προκειμένου να μην βεβαιώνει παραβάσεις.

Μάλιστα μετά την καταβολή των χρημάτων υπέγραφε στο βιβλίο αστυκτηνιατρικών επιθεωρήσεων και έθετε σφραγίδα με ονοματεπώνυμο και την επαγγελματική ιδιότητα κτηνιάτρου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο 51χρονος εντοπίστηκε χθες το πρωί στον Πειραιά και συνελήφθη.

Στην κατοχή του βρέθηκε πλαστή ταυτότητα Υπηρεσίας της Περιφέρειας Αττικής, στην οποία είχε επικολλήσει τη δική του φωτογραφία, ενώ είχε αναγράψει στοιχεία υπαρκτού ατόμου – κτηνιάτρου. Παράλληλα βρέθηκε πάνω του και ένας σουγιάς.

Από την εξέλιξη της έρευνας προέκυψε ότι ο 51χρονος, από αρχές του 2015, χρησιμοποιώντας την πλαστή ταυτότητα που είχε καταρτίσει, μετέβαινε συστηματικά σε κρεοπωλεία της Αττικής και ενεργο 00003963 σε ελέγχους, απαιτώντας χρήματα, για να μην

βεβαιώνει τις παραβάσεις που δήθεν διαπίστωνε.

Από τη μέχρι τώρα έρευνα εξακριβώθηκε να έχει διαπράξει τις παρακάτω πράξεις:

• Την 18/05/2015 ενήργησε έλεγχο σε κρεοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπού στον Πειραιά και για να μην βεβαιώσει παραβάσεις απαίτησε και έλαβε το χρηματικό ποσό των  150 ευρώ.

• Την 20/05/2015 ενήργησε έλεγχο σε κρεοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπού στο Παγκράτι και για να μην βεβαιώσει παραβάσεις απαίτησε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, λαμβάνοντας 200 ευρώ.

• Την 20/05/2015 ενήργησε έλεγχο σε κρεοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπού στο Παγκράτι και για να μην βεβαιώσει παραβάσεις απαίτησε το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, λαμβάνοντας  50 ευρώ.

• Την 22/05/2015 ενήργησε έλεγχο σε κρεοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπού στο Αιγάλεω και για να μην βεβαιώσει παραβάσεις απαίτησε το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ, τα οποία ο ιδιοκτήτης αρνήθηκε να καταβάλλει.

• Την 23/5/2015 ενήργησε έλεγχο σε κρεοπωλείο ιδιοκτησίας ημεδαπής στο Παγκράτι και για να μην βεβαιώσει παραβάσεις απαίτησε και έλαβε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.