ΗΜΕΡΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ: Ξεναγήσεις για να δούμε τον Πειραιά αλλιώς!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Oι Ημέρες Θάλασσας μας δίνουν μια μεγάλη ευκαιρία να δούμε τον Πειραιά αλλιώς.

 

Μια σειρά από ξεναγήσεις για να γνωρίσουμε την ιστορία της πόλης όπως έχει υφανθεί μέσα από διαφορετικές γειτονιές, μουσεία, αρχαιολογικά ευρήματα και ιστορικά πλοία.

 

Ξενάγηση στην Τρούμπα το Σάββατο στις 7.30μ.μ., στο Ερευνητικό Ωκεανογραφικό Σκάφος Αιγαίο το Σάββατο και την Κυριακή, στο πλωτό μουσείο Hellas Liberty την Κυριακή, στο Ναυτικό Μουσείο Ελλάδας και στα αρχαιολογικά ευρήματα της Ζέας το Σάββατο και την Κυριακή και ξενάγηση στην 90χρονη πορεία του Ολυμπιακού στο Μουσείο του και στο στάδιο Γ. Καραϊσκάκης αυτό το Σάββατο.

 

Τέλος, Mια ιδιαίτερη σε συμβολισμούς διαπολιτισμική γιορτή - ξενάγηση μουσικής, χορού, τραγουδιού  και γεύσης  με άρωμα από τις διαφορετικές χώρες προέλευσης μαθητών μεταναστών, συνδιοργάνωσαν το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών  Πειραιά  και  το Λιμάνι της Αγωνίας  την Κυριακή 31 Μαϊου 2015 στον Παλιό Σταθμό ΟΣΕ του Πειραιά. 

Η γιορτή πραγματοποιείται την ίδια ημέρα και  συνδυαστικά  με το θεματικό, περίπατο – ξενάγηση: «Βιομηχανία-Τρένο-Λιμάνι-Μετανάστευση» ο οποίος θα καταλήξει στην αποβάθρα του Παλιού Σταθμού.  


Επίσημη ιστοσελίδα European Maritime Day:
www. ec.europa.eu/maritimeaffairs/maritimeday/en

Facebook «European Maritime Day Piraeus»
www.facebook.com/EmdPiraeus

 

Twitter@emdpiraeus

Instagram @emdpiraeus