ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ένας χρόνος Πειραιάς Νικητής!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από την 26η Μαΐου 2014, οπότε και ο Πειραιάς Νικητής αναδείχθηκε πρώτος συνδυασμός στις Δημοτικές Εκλογές για το Δήμο Πειραιά!

 
Ηταν η δεύτερη (επαναληπτική) Κυριακή των εκλογών, που ακολουθούσε την πρώτη, κατά την οποία ο συνδυασμός του νυν Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη είχε πάρει κεφάλι με 2 ποσοστιαίες μονάδες... Και ουσιαστικά κλείδωνε τη νική!
 
Πρόκειται για μια από τις πιο αμφίρροπες εκλογικές διαδικασίες στο Δήμο του Πειραιά, αφού ο Γιάννης Μώραλης ήρθε την τελευταία στιγμή, με τους περισσότερους να τον θεωρούν το απόλυτο outsider, καταφέρνοντας τελικά τη μεγάλη ανατροπή!
 
Η νίκη μάλιστα του συνδυασμού Πειραιάς Νικητής, επήλθε απέναντι σε έναν κατά κοινή ομολογία καλό Δήμαρχο (όπως έδειχναν οι θετικές απόψεις των δημοσκοπήσεων για τον Βασίλη Μιχαλολιάκο), για αυτό θεωρήθηκε πολιτικός θρίαμβος και ο Πειραιάς αποτέλεσε το σημείο αναφοράς στις Δημοτικές Εκλογές, για ολόκληρη τη χώρα.
 
Καθοριστικής σημασίας βέβαια στάθηκε και η επιλογή του Βαγγέλη Μαρινάκη να συστρατευτεί με το συνδυασμό Πειραιάς Νικητής.

Καθώς από τη στιγμή που ανέβηκε στο "άρμα" ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, το "άτι" άρχισε να καλπάζει και μέρα με μέρα να εδραιώνει την πεποίθηση ότι ο Πειραιάς Νικητής θα είναι και ο Νικητής των εκλογών, γεγονός που επιβεβαιώθηκε με το κλείσιμο της κάλπης του δεύτερου γύρου των εκλογών, αλλά και από το προσωπικό ρεκόρ ψήφων (όλων των εποχών) που έλαβε ο ίδιος ο Βαγγέλης Μαρινάκης!

 
 
Στη "σφραγίδα" της υποψηφιότητας Μαρινάκη ήρθαν να προστεθούν και άλλα βαριά ονόματα όπως αυτά του Πέτρου Κόκκαλη, του πρώην Δημάρχου Πειραιά Χρήστου Αγραπίδη, της Ειρήνης Νταΐφά, τα οποία και έδωσαν μια οικουμενική διάσταση στο εγχείρημα του Γιάννη Μώραλη.
 

Το ημερολόγιο τότε έγραφε Κυριακή 26 Μαΐου 2014... 

@ Πρέπει να τονισθεί ότι μπορεί να πέρασε ένας χρόνος από τον εκλογικό θρίαμβο του συνδυασμού Πειραιάς Νικητής, δεν έχει περάσει όμως το ίδιο χρονικό διάστημα από τότε που ο Γιάννης Μώραλης ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου, μιας και η παράδοση-παραλαβή πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014.

Διαβάστε επίσης:

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Ρεκόρ σε σταυρούς από τον Βαγγέλη Μαρινάκη