Θάλασσας Έργα 2015: Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής στον Πειραιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης  εγκαινίασε την ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής με τίτλο: «Θάλασσας Έργα 2015», στην Γκαλερί Καψιώτη, στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015», στον Πειραιά.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο κ. Μώραλης, απυήθυνε χαιρετισμό, ο οποίος είναι ο εξής:

«Αυτός ο μήνας είναι πολύ σημαντικός για τον Πειραιά, με δύο γεγονότα Ευρωπαϊκού βεληνεκούς. Ήδη ξεκίνησε η Γενική Συνέλευση των Ευρωπαϊκών Λιμανιών που διοργανώνει φέτος ο Ο.Λ.Π. στον Πειραιά. Ακολουθεί ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015, που περιλαμβάνει συνέδριο αλλά και διήμερο εκδηλώσεων στην πόλη μας. Πρόκειται για ένα σημαντικό τετραήμερο για τον Πειραιά. Κάθε χρόνο επιλέγεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μια πόλη στην Ευρώπη, στην οποία γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ναυτιλίας-Θάλασσας. Φέτος τιμώμενη πόλη είναι ο Πειραιάς. Αναλάβαμε τον Σεπτέμβριο και από τον Οκτώβριο με σωστό σχεδιασμό, οργανώσαμε αυτή την ευρωπαϊκή γιορτή για τη θάλασσα. Θα παρουσιάσουμε 60 και πλέον παράλληλες εκδηλώσεις μέσα σε 3, 4 ημέρες. Η «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015» περιλαμβάνει ένα διήμερο συνέδριο το οποίο δυστυχώς θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής στην Αθήνα, γιατί ο Πειραιάς δεν έχει ένα συνεδριακό κέντρο, που να μπορεί να φιλοξενήσει τέτοιου είδους συνέδρια. Αυτό βεβαίως μας δυσαρεστεί και είναι κάτι το οποίο θέλουμε να αλλάξουμε.  Στο πλαίσιο αυτού του εορτασμού, καλέσαμε όλους τους φορείς της πόλης, δημόσιους, ιδιωτικούς, συλλόγους, καταστήματα. Υπήρξε πολύ μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή. Αυτές οι 60 εκδηλώσεις είναι εθελοντικές δράσεις από σωματεία και φορείς της πόλης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Γκαλερί Καψιώτη και όλους τους καλλιτέχνες γι αυτή την πολύ όμορφη έκθεση. Ξεκινάμε δυναμικά. Τη γκαλερί την έχω επισκεφθεί πολλές φορές και θεωρώ ότι οι μικρές εστίες πολιτισμού στην πόλη είναι αναγκαίες, πέρα από το Δημοτικό Θέατρο, το Βεάκειο, τα μουσεία μας. Πιστεύω ότι δίνουν μια διαφορετική ομορφιά και ένα άλλο πολιτιστικό όραμα στην πόλη μας. Ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες και ελπίζω να είστε παρόντες  το διήμερο των εκδηλώσεων γιατί έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον. Καλή επιτυχία στην έκθεση».

Από την πλευρά της η ιδιοκτήτρια της Γκαλερί Καψιώτη κα Σοφία Καψιώτη δήλωσε: 

«Στο πλαίσιο του εορτασμού της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015» ενταχθήκαν και οι δικές μας πολιτιστικές εκδηλώσεις, με μια ομαδική έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής 11 σημαντικών δημιουργών. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Ιουνίου και εύχομαι να την επισκεφθεί ο κόσμος, αλλά και να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015».

Η έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 16 Ιουνίου 2015, εστιάζεται στη θάλασσα, στα τοπία της, στους ανθρώπους της.

Συμμετέχουν με τα έργα τους, οι καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες: Χρύσα Βέργη, Ειρήνη Κανά, Πόλυ Κάνιστρα, Ράνια Καπελιάρη, Νίκος Καλαφάτης, Μαρία Κτιστοπούλου, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Αλέκος Φασιανός, Βαγγέλης Ρήνας, Παύλος Σάμιος, Μαρία Φιλοπούλου, Μανώλης Χάρος. 

Ώρες λειτουργίας:

Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο 10:00 – 15:00

Τρίτη- Πέμπτη – Παρασκευή 10:00-14:00 και 17:30- 21:00.   

Περισσότερες πληροφορίες για τις «Ημέρες Θάλασσας»: www.emdpiraeus.gr

1a