Παιδότοπος Playmobil: Mικροί και μεγάλοι διασκέδασαν για ακόμη μία Κυριακή στη Μαρίνα Ζέας (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με μουσική, παιχνίδι αλλά και ενημέρωση για την υγεία των γυναικών συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις στον παιδότοπο της Playmobil στη Μαρίνα Ζέας.

Για ακόμα μια Κυριακή, γονείς και παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Πειραιά, του site για τη σύγχρονη μητέρα 4moms.gr και της Playmobil.

Μικροί και μεγάλοι κατέκλυσαν τη Λέσχη του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού διασκεδάζοντας με αγαπημένα τραγούδια, που ερμήνευσαν ο Αλέξανδρος Λαζαρίδης και η Αγάπη από το συγκρότημα «WalkmanTheBand».

Στον εσωτερικό χώρο του παιδότοπου, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση για την αξία της πρόληψης του Καρκίνου του Μαστού από τη ΜΚΟ «Στόχος-Πρόληψη». Πολλές μητέρες έσπευσαν να ενημερωθούν για τον καρκίνο του μαστού, την πρόληψη και τον τρόπο αντιμετώπισης της ασθένειας.

1apl

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης βρέθηκε στον παιδότοπο για ακόμα μια Κυριακή με την οικογένειά του, συμμετέχοντας σε όλες τις δραστηριότητες.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Είμαστε εδώ, τρίτο Σαββατοκύριακο στον παιδότοπο της Playmobil, στη Μαρίνα Ζέας, με διαφορετικές εκδηλώσεις. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βλέπω τόσα πολλά παιδιά, πειραιωτάκια και όχι μόνο, να παίζουν και να διασκεδάζουν. Έχουν περάσει πολλές εκατοντάδες παιδιών μέχρι σήμερα από τη Λέσχη του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Σήμερα διαφοροποιήσαμε τις δράσεις, με μια συναυλία στον εξωτερικό χώρο του παιδότοπου κυρίως για τα παιδιά. Έχουμε μια σημαντική δράση από την ΜΚΟ «Στόχος-Πρόληψη» για τον καρκίνο του μαστού. Με τη συμμετοχή μας επιθυμούμε να ενδυναμώσουμε τις δράσεις αυτές. Θεωρώ ότι η παρουσία της Playmobil και οι παράλληλες δραστηριότητες εξελίσσονται πάρα πολύ όμορφα, ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει και ανταποκρίνεται θερμά. Ο παιδότοπος θα είναι στη διάθεση του κοινού έως τα τέλη Μαΐου, όπου θα συνδυαστούν δράσεις και με τον εορτασμό της «Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015». Καλώ όλες τις γυναίκες να έρθουν και να ενημερωθούν για την πρόληψη του μαστού, καθώς η ενημέρωση είναι το παν γι αυτή την ασθένεια. Προσκαλώ επίσης τους γονείς και τα παιδιά να έρθουν στη Μαρίνα Ζέας, να διασκεδάσουν και να περάσουν μια ακόμη όμορφη Κυριακή».

1apl11

Η Πρόεδρος της ΜΚΟ «Στόχος και Πρόληψη» κα Μαριλένα Στρατοπούλου, τόνισε: «Είμαστε σήμερα εδώ στη Λέσχη του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού και στον παιδότοπο της Playmobil, σε έναν χώρο όπου η παρουσία γονέων και παιδιών είναι σημαντική. Με την ευκαιρία αυτή, οι μητέρες που είναι εδώ και προσέχουν τα παιδιά τους, έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την πρόληψη του καρκίνου του στήθους. Η πρόληψη είναι εξαιρετικά σημαντική γιατί μπορεί να μας σώσει τη ζωή. Ο καρκίνος του μαστού είναι ιάσιμος αν τον βρούμε έγκαιρα. Και εμείς προσπαθούμε να βρισκόμαστε σε χώρους που υπάρχουν γυναίκες και να τις ενημερώνουμε. Ο «Στόχος και Πρόληψη»  είναι κοντά στις γυναίκες. Έχουμε προσφέρει περισσότερες από 22.000 μαστογραφίες δωρεάν, έχουμε ενημερώσει και εξετάσει 18.000 γυναίκες, και συνεχίζουμε να το πράττουμε».

Η κα Βάσω Νικοπολίδη, εκπρόσωπος του site για τη σύγχρονη μητέρα 4moms.gr, επισήμανε: «Μια ακόμα Κυριακή στη Μαρίνα Ζέας και στη Λέσχη του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού. Σήμερα έχουμε εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια, συναυλία με τον Άλεξ Λαζαρίδη και την Αγάπη. Τον παιδότοπο της Playmobil πλέον τον έχουν τιμήσει όλοι οι γονείς με τα παιδιά τους. Επίσης  φιλοξενούμε τον «Στόχο Πρόληψη» και ενημερώνονται οι γυναίκες για τον καρκίνο του μαστού και για την εξέταση μαστογραφίας. Έχουμε ακόμα δύο Κυριακές και έρχονται πολλές και ευχάριστες εκπλήξεις».

Σε κοινή τους δήλωση ο Αλέξανδρος Λαζαρίδης και η Αγάπη από το συγκρότημα «WalkmanTheBand», τόνισαν: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Δήμο Πειραιά, τις 4momsκαι την Playmobil γι αυτή την υπέροχη συναυλία. Περάσαμε πολύ όμορφα και χαρήκαμε που είδαμε πολλές μαμάδες με τα παιδιά τους να χορεύουν και να διασκεδάζουν.  Ήταν το καλύτερο κοινό».

1apl2

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για όλους.

Ο παιδότοπος λειτουργεί όλο τον Μάιο και είναι ανοιχτός για το κοινό:

Δευτέρα-Παρασκευή:16:00- 21:00

Σάββατο-Κυριακή & αργίες: 10:00-20:00

Πρωινές επισκέψεις σχολείων κατόπιν ραντεβού στο τηλ. 210-8003467