ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Αγιασμός των Υδάτων (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ) και απουσίες!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Το Πρόγραμμα του Εορτασμού των Φώτων στον Πειραιά

- Απουσίες που θα συζητηθούν από τα φετινά Θεοφάνεια

- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Λιμάνι του Πειραιά

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Με λαμπρότητα θα τιμηθεί και φέτος στον Πειραιά, η Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων, παρά το τσουχτερό κρύο.

ΟΙ ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Παρόλα αυτά, είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, που στο επίκεντρο της Εορτής, το λιμάνι του Πειραιά δηλαδή, δε θα παραβρεθεί ανώτατος Πολτειακός παράγοντας!

Ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος θα μεταβεί στη Σύρο ούτε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ούτε ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης... ούτε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος τελευταία στιγμή ανέβαλε την προγραμματισμένη του επίσκεψη στον Πειραιά, για να συνοδεύσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Σύρο!

Αν μη τι άλλο, προκαλεί τουλάχιστον εντύπωση το γεγονός των απουσιών που καταγράφονται κατά τα φετινά Θεοφάνεια στο μεγάλο λιμάνι της χώρας και μάλιστα σε μια χρονιά προεκλογική!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, την Κυριακή 06/01, ανήμερα της εορτής, το πρωί θα τελεσθούν ο Όρθρος , η Θεία Λειτουργία και ο Αγιασμός των υδάτων.

Στις 11:00 το πρωί, στην προβλήτα απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς, θα γίνει η τελετή Αγιασμού των υδάτων.

Οι Ιερές Ακολουθίες φέτος θα τελεσθούν Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ και θα μεταδοθούν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό μας Σταθμό.

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Λόγω των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του εορτασμού Θεοφανείων  στον Κεντρικό Λιμένα Πειραιά, την Κυριακή 6-1-2019 θα πραγματοποιηθούν οι κάτωθι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε οδούς περιοχής Δήμων Αθηναίων και Πειραιά, ως εξής:

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων κατά τις ώρες 09.00΄ έως 13.00΄ καθώς και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης αυτών κατά τις ώρες 06.00΄ έως 13.00΄ , ως εξής:

  • Βασ. Γεωργίου , στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ηρ. Πολυτεχνείου και Εθν. Αντιστάσεως.
  • Ακτή Μιαούλη , στο τμήμα της μεταξύ των οδών Βασ. Γεωργίου και 2ας Μεραρχίας .
  • Εθν. Αντιστάσεως , στο τμήμα της, μεταξύ των οδών Βασ. Γεωργίου και Τσαμαδού .

Παρακαλούνται οι οδηγοί, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις παραπάνω οδούς κατά τα αναφερόμενα χρονικά διαστήματα και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Διαβάστε επίσης:

ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ – ΠΕΙΡΑΪΚΗ: Αγιασμός Υδάτων στον Όρμο Αφροδίτης (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)