Ποιες σημαντικές αλλαγές έρχονται σε Πειραϊκή, Καμίνια και Κοκκινιά;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μονοδρόμηση της Πειραϊκής και ανάδειξη των δυο παραλιών, νέα μεγάλα πάρκα με παιδικές χαρές και άφθονο πράσινο στα Καμίνια, ολοκλήρωση του πάρκου Δηλαβέρη και μελέτη για την ανακατασκευή του Θεάτρου Γραμμών (γνωστό και ως θεατράκι) στην Παλιά Κοκκινιά.

Σημαντικές αλλαγές έρχονται τόσο στις πιο ανεπτυγμένες οικονομικά ζώνες του Πειραιά όσο και στις ξεχωριστής ομορφιάς γειτονιές του.

Η μονοδρόμηση της Πειραϊκής σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των δυο πλαζ, αναμένεται να δώσει υπεραξία στο παραλιακό μέτωπο του Πειραιά, με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών και κολυμβητών όχι μόνο από τον ευρύτερο Πειραιά, αλλά και από ολόκληρο το λεκανοπέδιο Αττικής.

Η μονοδρόμηση αναμένεται να ανακουφήσει τόσο τους πολύπαθους κατοίκους όσο και τους επισκέπτες από το κυκλοφοριακό κομφούζιο που παρατηρείται ιδίως κατά τη θερινή περίοδο και την κυκλοφοριακή ασφυξία που προκαλείται από το στενό του οδοστρώματος αλλά και τα διπλοπαρκαρισμένα οχήματα. 

Η αξιοποίηση των πλαζ, οι οποίες πλέον θα έχουν από αναψυκτήρια, ομπρέλες, ξαπλώστρες, μέχρι και θερινό κινηματογράφο, θα έχουν ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση στο κοινό, το οποίο και θα επιλέγει εάν επιθυμεί το οργανωμένο ή μη κομμάτι της παραλίας. Σημειωτεόν ότι και οι δυο πλαζ έχουν τη σημαία καταλληλότητας με ελεγμένα καθαρά νερά.

Στα Καμίνια, μετά την πλατεία Γεννηματά και το στρατόπεδο Παπαδογιωργή, ξεκινά η αξιοποίηση του οικοπέδου των πρώην Μύλων Μοίρα σε χώρο πρασίνου και αναψυχής. Τα τρία προηγούμενα, σε συνδυασμό με το πάρκο Δηλαβέρη που θα παραδοθεί εντός των επόμενων μηνών τελειωμένο, θα αποτελέσουν μια όαση όχι μόνο για τον ευρύτερο Πειραιά, αλλά για όλη την Αττική και τα Καμίνια με την Παλιά Κοκκινιά σύντομα θα γίνουν πόλος έλξηςγια τους κατοίκους της.

Παράλληλα, μπαίνουν οι βάσεις για την ανακατασκευή του Θεάτρου Γραμμών (γνωστό και ως θεατράκι) στην Παλιά Κοκκινιά, πάγιο αίτημα των κατοίκων. Θα επανέλθουμε με πληρέστερο ρεπορτάζ για την απαξίωση και τελικά κατεδάφιση του θεάτρου...

Όλα τα παραπάνω, επιβεβαιώνουν πλήρως το προ ολίγων ημερών άρθρο μας ''Κάτι φαίνεται να αλλάζει στον Πειραιά'' ... που ακόμα και για τους πιο απαιτητικούς είναι πεποίθηση ότι τουλάχιστον υπάρχει μια κινητικότητα. Όποια γνώμη και να έχει κάποιος, το γεγονός είναι ότι ο Πειραιάς βγήκε από τον φαύλο κύκλο της στασιμότητας. Από μόνο του αυτό είναι σημαντικό, γιατί όπως και να έχει αποτελεί το πρώτο βήμα για μια νέα αναγγενησιακή πορεία του Πειραιά, την εξέλιξη της οποίας θα δούμε εντός των επομένων ετών.