Athens Food Festival: Για τρεις ημέρες η «καρδιά» της ελληνικής υπαίθρου «χτυπά» στο Σ.Ε.Φ.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης εγκαινίασε μαζί με την αναπληρώτρια  Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά το Athens Food Festival, το οποίο φιλοξενείται στο  Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τις 8 έως τις 10 Μαΐου.

Για τρεις ημέρες η «καρδιά» της ελληνικής υπαίθρου «χτυπά» στο Σ.Ε.Φ., σε ένα πλούσιο φεστιβάλ εξαιρετικού γαστρονομικού ενδιαφέροντος.

Συνδιοργανωτές του 3ήμερου Φεστιβάλ είναι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Στρατηγικού Σχεδιασμού, η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Αμέσως μετά τα εγκαίνια ο κ. Μώραλης περιηγήθηκε στα περίπτερα του Athens Food Festival και ενημερώθηκε για τα τοπικά προϊόντα που παράγονται στη χώρα μας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:  

«Σας καλωσορίζω στο πρώτο Athens Food Festival, το οποίο έχουμε τη χαρά να φιλοξενούμε στον Πειραιά. Για τρεις ημέρες η καρδιά της ελληνικής γαστρονομίας θα χτυπά εδώ, στον Πειραιά, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία η οποία επιχειρεί να αναδείξει τον ελληνικό θησαυρό, τα προϊόντα της ελληνικής γης.

Είναι ένα φεστιβάλ που ενισχύει την προσπάθεια και τη δουλειά πολλών μικρών παραγωγών.  Φέρνει κοντά, εδώ στον Πειραιά, ανθρώπους από όλα τα μέρη της Ελλάδας για να μας μυήσουν στην μοναδική γαστρονομία της χώρας μας.

Θα υπάρξουν παράλληλα, ενδιαφέρουσες ομιλίες και τοποθετήσεις,  μεταξύ άλλων, για την αγροτική επιχειρηματικότητα και για την ποιότητα των προϊόντων, εργαλεία πολύτιμα για την ανάπτυξη και εξωστρέφεια τοπικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή τροφίμων.

Ο Δήμος Πειραιά θα στηρίζει, με όσα μέσα διαθέτει,  τέτοιου είδους παρόμοιες ενέργειες και πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και της παραγωγικής δραστηριότητας στη χώρα μας. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο φεστιβάλ και καλώ όλο τον κόσμο, του Πειραιά και όχι μόνο,  να βρεθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για να γνωρίσει και να γευτεί εκλεκτά προϊόντα και πιάτα υψηλής γαστρονομίας από κάθε γωνιά της ελληνικής γης».