Στον Πειραιά για τα δικαστήρια ο Νίκος Παρασκευόπουλος


Το θέμα της μεταστέγασης των δικαστηρίων στο κτίριο της Ραλλείου, αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο των επαφών που θα έχει σήμερα, κατά την επίσκεψή στον Πειραιά, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση φαίνεται να επιθυμεί να προχωρήσει το θέμα της μεταφοράς των δικαστηρίων στο συγκεκριμένο κτίριο και αναμένεται, από την αρμόδια εταιρεία «Θέμις Κατασκευαστική», να εξεταστούν τρία πράγματα: η στατικότητα του κτιρίου, η χωροθέτηση και η χρηματοδότηση (δημόσια η ιδιωτική).

Αναφορικά με τη δημόσια χρηματοδότηση, πηγές από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά (ΔΣΠ), τόνιζαν ότι θα πρέπει να αντληθούν ποσά από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, κάτι που στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία φαντάζει αδύνατο.

Σε αυτή την περίπτωση, αναμένεται να επιλεχθεί η οποιαδήποτε συμφέρουσα πρόταση από οποιονδήποτε ιδιωτικό φορέα κυρίως από εταιρείες τραπεζών ακινήτων, οι οποίες σύμφωνα με δικαστικές πηγές έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον στον δήμο, ως ιδιοκτήτη του κτιρίου.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργος Σταματογιάννης δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή τρία πράγματα είναι αυτά που δίνουν ακόμα ζωή στον Πειραιά: Τα δικαστήρια, το πανεπιστήμιο και το λιμάνι.

Το θέμα της μεταστέγασης των δικαστηρίων αναμένεται να εξεταστεί και στη συνάντηση που θα έχει ο κ.Παρασκευόπουλος, με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, στο δημαρχείο της πόλης.

Νωρίτερα, θα επισκεφθεί τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά αλλά και το κτίριο όπου στεγάζεται το πρωτοδικείο και εφετείο, στην οδό Σκουζέ 3-5 & Φίλωνος.

Διαβάστε επίσης:

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ντύθηκε ολόκληρο το γιαπί της Ραλλείου με χορηγία του Ολυμπιακού (φωτο)

Εξαφανίστηκε το κτίριο φάντασμα από το κέντρο της πόλης! (φωτο)

ΔΕΙΤΕ το βίντεο από την «εξαφάνιση» του κουφαριού της Ραλλείου