ΑΓΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Με μεγαλοπρέπεια η Λιτάνευση της Εικόνας (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)


Ο Πειραιάς τίμησε τον Πολιούχο και Προστάτη του Άγιο Σπυρίδωνα με κάθε τιμή και μεγαλοπρέπεια, τόσο την παραμονή της εορτής με την αρχιερατική τέλεση του Πανηγυρικού Εσπερινού όσο και ανήμερα με την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και τη Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του στους δρόμους της πόλης.

Το Piraeus Press ήταν εκεί για να καλύψει με πλήρες ρεπορτάζ τις εορταστικές εκδηλώσεις  προς τιμήν του Αγίου Σπυρίδωνα.

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeuspress Press

Με κάθε τιμή και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, η Πανηγυρική και Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προς τιμή του Πολιούχου του Πειραιά Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Νικόλαος, συνειερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς & Φαλήρου κ. Σεραφείμ.

Το «παρών» έδωσαν πλήθος κληρικών και πιστών της Μητροπόλεως Πειραιώς, όπως επίσης και οι πολιτικές, πολιτειακές και στρατιωτικές αρχές του τόπου.

LIVE από Πειραιά – Η εικόνα του Πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνα επιστρέφει στο Ναό#πειραιας #piraeus #pireas #peiraias

Gepostet von Piraeus Press am Mittwoch, 12. Dezember 2018

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ

Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018, παραμονή της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνα, τελέστηκε πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου, συμπροσευχουμένου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς & Φαλήρου κ. Σεραφείμ.

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Καλωσορίζοντας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο στο πρώτο λιμάνι της χώρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ τόνισε αρχικά τη σημασία της παρουσίας του Σεβασμιωτάτου, η οποία εκφράζει την ενότητα της Εκκλησίας μας, ενώ τον χαρακτήρισε «πολυτίμητο Ιεράρχη».

Επίσης αναφέρθηκε στο θαύμα της εκ βάθρων ανακαίνησης του Πανηγυηρίζοντος Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος, Πολιούχου Πειραιώς η οποία πραγματοποιήθηκε από φιλογενής ψυχές αλλά και στην σημαντική και πλούσια ιστορία και διαδρομή της Ιεράς Μονής του Αγίου που προϋπήρχε.

«Ο Άγιος Σπυρίδων με το άφθαρτο Ιερό του Λείψανο, 17 αιώνες μας προσφέρει μηνύματα ζωής και εξαγγέλει το μύνημα της Αναστάσεως» είπε ο Σεβασμιώτατος και επεσήμανε ότι τόσο το θαύμα της κεράμου όσο και το θαύμα του αλταρίου, διέσωσε την πίστη μας.

Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ κ. ΑΝΘΙΜΟΥ

Στην συνέχεια τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, συγχαιρόντας στην αρχή όλους όσους συνεισφέρανε για να ανακαινιστεί ο εν λόγω Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος.

«Επιτρεψτε μου να πω κάτι που το πιστεύω ακράδαντα. Είναι πολύ σημαντικός για την εποχή μας και για την Εκκλησία μας και για την πατρίδα μας ο λόγος σας. Είναι ο λόγος πού συνεγείρει, είναι ο λόγος που ελέγχει, ο λόγος που παρηγορεί και ένας λόγος που προβληματίζει έντονα για το ποια πρέπει να είναι η πορεία μας και η στάση μας μέσα στην εποχή μας, που είναι λίγο ταραχώδης εποχή», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο πρόσωπο του Αγίου Σπυρίδωνος σημείωσε πως «καλούμεθα σύμφωνα με την πίστη μας να αντιγράψουμε τη βιωτή του”, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «οι περισσότεροι από τους Πατέρες που μετείχαν στην Α΄ Οικουμενική Σύνοδο, είχαν επάνω στο σώμα τους ακόμα τα σημάδια από τους διωγμούς, από τις κακουχίες, από τα βάσανα».

«Αυτόν τον Άγιο εμείς ζούμε στη δική μας εποχή και καλούμεθα να τον αντιγράψουμε και να τον έχουμε ως παράδειγμα. Πρέπει να μην μιλάμε αλλά να προσευχόμαστε και να εμπιστευόμαστε την Εκκλησία μας. Δεν είμαστε εμείς που την καθοδηγούμε… είναι ο Χριστός « πρόσθεσε ο Μητροπολίτης Άνθιμος.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί ο Άγιος Σπυρίδωνας είναι Πολιούχος του Πειραιά;