Έτσι θα γίνει ο Πειραιάς «έξυπνη» επιχειρηματική πόλη!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, κ. Βασίλης Κορκίδης, με επιστολές του προς τον Πρωθυπουργό, κ. Α. Τσίπρα, , τον Υπουργό Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, κ. Γ. Σταθάκη, τον Υπουργό Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Γ. Κατρούγκαλο, τον αναπλ. Υπουργό Οικονομικών, κ. Δ. Μάρδα, την Περιφερειάρχη Αττικής, κα Ρ. Δούρου και το Δήμαρχο Πειραιά, κ. Γ. Μώραλη κατέθεσε με σχετικό Υπόμνημα τις προτάσεις του επιχειρηματικού κόσμου της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης και την ανάπτυξη της πόλης και του λιμανιού του Πειραιά, προκειμένου να εξελιχθεί σε «έξυπνη» επιχειρηματική πόλη.
 
Οι προτάσεις του Ε.Β.Ε.Π. επικεντρώνονται:
 
  • -Στη λειτουργία Γραφείου Εξυπηρέτησης Πολιτών (Γ.Ε.Π.) στα Επιμελητήρια,
  • -Στον εκσυγχρονισμό της τελωνειακής Διοίκησης, στις συνδυαστικές υπηρεσίες με αξιοποίηση του Μητρώου- Γ.Ε.ΜΗ. του Ε.Β.Ε.Π.,
  • -Στην έκδοση Πιστοποιητικού Καταγωγής για λογαριασμό εταιρειών εγκατεστημένων στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα και
  • -Στην απλοποίηση των αδειοδοτήσεων για την ίδρυση και λειτουργία εγκατάστασης επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Μητρώου- Γ.Ε.ΜΗ. του Επιμελητηρίου μας, το έτος 2014 υποβλήθηκαν και διεκπεραιώθηκαν 93.744 αιτήσεις, που αφορούσαν σε διάφορες βεβαιώσεις και πιστοποιητικά.

 
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Βασίλης Κορκίδης, δήλωσε:
 
«… τα τελευταία χρόνια έγιναν σημαντικές βελτιώσεις στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης προς όφελος των επιχειρηματιών. Αυτό οφείλεται, κυρίως, στη συνειδητοποίηση από την πολιτική ηγεσία της ανάγκης μείωσης των γραφειοκρατικών διαδικασιών και την ελαχιστοποίηση των παρεμβάσεων των διοικητικών οργάνων στην απρόσκοπτη άσκηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, καθώς στην προώθηση των ηλεκτρονικών εφαρμογών στις διάφορες διαδικασίες.Παρά την ηλεκτρονική ανάπτυξη πολλών διαδικασιών και τις προσπάθειες για απλούστευση ορισμένων εξ αυτών, εξακολουθούν, ωστόσο, να υφίστανται πολλά εμπόδια στην απρόσκοπτη άσκηση της επιχειρηματικότητας. Η πάγια θέση του επιχειρηματικού κόσμου της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά έγκειται στην άμεση προώθηση και επιτυχή εφαρμογή όλων των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων, που αποσκοπούν σε μία πιο αποτελεσματική και ευέλικτη Δημόσια Διοίκηση, προς όφελος των επιχειρηματιών, αλλά και του συνόλου της κοινωνίας. Ο βασικός στόχος της Διοίκησης του Ε.Β.Ε.Π. είναι να μετατρέψουμε τον Πειραιά σε μία «έξυπνη», επιχειρηματική πόλη»