Παρέμβαση του Υπουργού ζητά ο Γιώργος Γαβρίλης για την Ράλλειο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την παρέμβαση του αν. Υπουργού Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζη ζήτησε, με επιστολή του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ώστε να ολοκληρωθεί η κατασκευή του κτηρίου της Ραλλείου Σχολής, καθώς οι εργασίες έχουν σταματήσει από τον περασμένο Νοέμβριο λόγω διαφορών ανάμεσα στον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων (ΟΣΚ) και στον ανάδοχο.

Ο Γιώργος Γαβρίλης επεσήμανε στην επιστολή του ότι το έργο έχει ενταχθεί από την Περιφέρεια Αττικής, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και είναι επιτακτική ανάγκη να αποπερατωθεί, εγκαίρως, το κτήριο για να μην χαθεί η χρηματοδότηση.

Επίσης, το ιστορικό σχολείο, Γυμνάσιο και Λύκειο, προσδοκά με τη νέα σχολική χρονιά να λειτουργήσει στο καινούργιο κτήριο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σε δήλωσή του υπογράμμισε τα εξής:

«Αποτελεί υποχρέωσή της Πολιτείας προς τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς του ιστορικού σχολείου, να στεγαστούν σε ένα σχολικό κτήριο, που θα ανταποκρίνεται στις εκπαιδευτικές ανάγκες. Δυστυχώς, μετά από πολλά άγονα χρόνια, αν και ξεκίνησαν, πέρυσι την άνοιξη, οι εργασίες κατασκευής του νέου κτηρίου, σταμάτησαν το περασμένο Νοέμβρη. Έτσι, ο Πειραιάς κινδυνεύει να αποκτήσει ένα ακόμα γιαπί και τα παιδιά να συνεχίσουν να κάνουν μαθήματα σε παλιά και ακατάλληλα κτήρια. Ο αναπληρωτής Υπουργός πρέπει να παρέμβει άμεσα και να αναζητήσει λύση, ώστε να ξεπεραστεί το αδιέξοδο, που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στον ΟΣΚ και στον ανάδοχο, προκειμένου να αρχίσουν ξανά οι εργασίες».

Διαβάστε επίσης:
γ