Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ μιλά για τη Χρυσή Αυγή

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ μιλά σε ανακοίνωσή του για τη Χρυσή Αυγή.

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση:

Η πλήρης και απόλυτος ομολογία του αυτοαποκαλουμένου εθνικιστικού κομματικού σχηματισμού «Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή», παρά το αυταπόδεικτο γεγονός ότι ο εθνικισμός αποτελεί παθογένεια και εκτροπή από τον εθνισμό που είναι η υγιής φιλοπατρία, κατόπιν καταγγελίας μας, που δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα του στις 22/4/2013 με τη φράση: «Ναι, κάποιοι νέοι της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ εόρτασαν το χειμερινό ηλιοστάσιο, μία ημέρα ιερή της Παράδοσης του Ελληνισμού για χιλιάδες χρόνια» επικαιροποίησε αναποδράστως τα όσα έγραφε κατά το παρελθόν ο Γεν. Γραμματεύς κ. Νικ. Μιχαλολιάκος προλογίζοντας το βιβλίο του Οδυσσέα Πατεράκη, εκδ. Ελεύθερη Σκέψις 1982, «Το αστραφτερό σκοτάδι του εωσφόρου», «Εθνική των Ελλήνων Θρησκεία»: «Εκείνο όμως προσωπικώς το οποίο περισσότερο τιμώ εις “το αστραφτερό σκοτάδι του εωσφόρου” είναι η πνευματική τόλμη και η ιδεολογική συνέπεια. Η πνευματική τόλμη ενός νέου ανθρώπου να μην υπολογίζει τον σκοταδισμό 20 αιώνων και να τολμά αναφοράς εις τους παλαιούς απωλεσθέντας παραδείσους, οι οποίοι συγχρόνως είναι και οι μελλοντικοί κόσμοι των ονείρων μας τα οποία (sic) με την βούλησή μας θα γίνουν πραγματικότης. Και η ιδεολογική συνέπεια ενός πνευματικού ανθρώπου ο οποίος προκειμένου να παραμείνη πιστός εις την ελληνική του συνείδηση θυσιάζει την επιθυμία του να γίνει εις όλους γενικώς αρεστός. Τελειώνω με τα εξής χαρακτηριατικά επί του προκειμένου λόγια του γνωστού Ιρλανδού αποκρυφιστού και ποιητού W.B.Yeats...» και στη δική του ποιητική συλλογή: «Η εξομολόγηση ενός εθνικού» που επανεξέδωσαν οι εκδόσεις ΝΕΑ ΣΠΑΡΤΗ 2008 όπου περιέχεται το ποιήμα «Ο μέγας Παν», το οποίο παρατίθεται: «O ΜΕΓΑΣ ΠΑΝ Σιγή στο δάσος, παγερή οσμή εγκλήματος. Σύλληψη της στιγμής και ανθρωποθυσία Τραγόμορφος επρόβαλε του μύθου νοσταλγός, Σατανικά υπέροχος, ο Μέγας Παν. Ώρα του δειλινού, το σκότος ανατέλλει Και οι εξόριστοι της μέρας, οι Εωσφόροι οι ποιητές ξυπνούνε, Ηδονικά με βλέμμα κόκκινο, θολό τυραγνισμένο Μια κίτρινη σελήνη που προβάλλει αντικρύζουν Και τα στοιχειά της νύχτας ξαναζούνε Οι μονομάχοι, οι κρεμασμένοι και οι συνωμότες. Και αυτός στην μέση του ναού, Στο κέντρο της τεράστιας αιμάτινης κηλίδας, Στο βάθρο του βωμού,Τραγόμορφος, σατανικά υπέροχος Την ώρα δοξάζει της θυσίας Των ευγενών ενστίκτων και της βίας. Αυτός ο αιώνιος κυβερνήτης, ο Μέγας Παν.», αλλά και στο ομότιτλο ποίημα του: «Η εξομολόγηση ενός εθνικού» γράφει: «Υπέρτατε Κύριε των αθανάτων και των θνητών, αιώνιε πατέρα του κεραυνού και της καταιγίδας... Νεφελεγέρτη και μη στοχαστής πως το πνεύμα ετούτο η καρτερία εμόλυνε είκοσι αιώνων. Μια κατάρα βαθιά κυνηγά τη γενιά μας και σκοτάδι απλώθη πάνω στης παγανής Σου λατρείας το φως...».

Από τα παραπάνω αποδεικνύεται, και ιδίως από την αναφορά του κ. Ν. Μιχαλολιάκου στον Ιρλανδό αποκρυφιστή σατανιστή ποιητή W.B.Yeats, διακεκριμένο στέλεχος του ερμητικού τάγματος της Χρυσής Αυγής, ότι το όνομα που επέλεξε ο κ. Μιχαλολιάκος το 1985, για την επωνυμία της κίνησής του και το ιδεολογικό περιεχόμενό της είναι δάνειο από το σατανιστικό, αποκρυφιστικό και παγανιστικό ερμητικό τάγμα της Χρυσής Αυγής στο οποίο πρωταγωνίστησε δραματικά ο γνωστός σατανιστής Άλιστερ Κρόουλι, που στηρίζεται στην ερμητική Καμπάλα, η οποία είναι έμπνευσις και έργο των Σιωνιστών σατανιστών Ραββίνων και ο οποίος ενοχοποιήθηκε και κατεδικάσθη από την Ιταλική δικαιοσύνη για τελετουργικές δολοφονίες αθώων θυμάτων.

Στον ίδιο ιδεοληπτικό χώρο του ερμητικού Τάγματος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ανήκαν και οι γνωστοί σατανισταί αποκρυφισταί Εντουαρτν Λύτον,  Άρθρουρ Μάχεν, Σαξ Ρόμερ, Άλτζερνον Μπλάκγουντ, Τσάρλς Ουίλιαμς,  Όστιν Σπέαρ, Ουίλιαμ Χόρτον, Ίσραελ Ριγκάρντι, Ζεράρ Ανκώς κ.α. Την κίνησή του ο κ. Μιχαλολιάκος εμπλούτισε με τον νεοπαγανισμό της Νέας Εποχής και ειδικότερα τον Ρουνικό παγανισμό του ναζιστικού χώρου, τον οποίον πρωώθησε ο εσωτεριστής αποκρυφιστής Μιγκέλ Σεράνο με κυριώτερα σύμβολα τον ουροβόρο όφι την σβάστικα, τον κεραυνό του Δία, τον διπλούν πέλεκυ η λάβρυ, το γράμμα Υ, το διπλό Ε και άλλα. Ο παγανισμός, ως ιδεοληψία και ο αποκρυφισμός γενικώτερα εδράζονται στην μανιώδη αγάπη της δυνάμεως και όχι ασφαλώς στην κατά Χριστόν δύναμη της αγάπης και γι  αὐτούς τους λόγους το σώμα θεωρείται ως ύψιστη αξία εκφράσεως ζωώδους δυνάμεως που επιβάλλεται με όποιον δυναμικό τρόπο απέναντι στην όποια ετερότητα. Ο παγανισμός στηρίζει και «εξαγιάζει» τη βία, την απόλυτη πειθαρχία και ανελευθερία και τροφοδοτείται με την ιδεοληψία της επιβολής.

Συνεπώς όλο το ιδεολόγημα του κομματικού σχηματισμού Λαϊκός Σύνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αντιστρατεύεται urbietorbiτο χριστιανικό Ευαγγελικό μήνυμα της αποδοχής της ετερότητος, της ελευθερίας του προσώπου, της καταλλαγής και συγχωρητικότητος, της αρνήσεως της βίας και της εξουσίας, της κοινωνίας και αλληλοπεριχωρήσεως των προσώπων. Οι λόγοι του θείου ιδρυτού της Εκκλησίας και Σωτήρος Κυρίου Ιησού Χριστού ανατρέπουν άρδην τον εγωκεντρισμό, την εγωπάθεια, την φιλοπρωτεία, την μνησικακία, το έγκλημα με τις μύριες μορφές. Είναι λόγοι αιώνιοι που εγκαινιάζουν ένα νέο Σύνταγμα και διαγράφουν τις συντεταγμένες μιας νέας ανεπαναλήπτου Πολιτείας «Ηκούσατε ότι ερρέθη τοις αρχαίοις, ου φονεύσεις· ος δ  ἂν φονεύση, ένοχος έσται τη κρίσει. Εγώ δε λέγω υμίν ότι πας ο οργιζόμενος τω αδελφώ αυτού εική ένοχος έσται τη κρίσει· ος δ  ἂν είπη τω αδελφώ αυτού ρακά, ένοχος έσται τω συνεδρίω· ος δ  ἂν είπη μωρέ, ένοχος έσται εις την γέενναν του πυρός. Εάν ουν προσφέρης το δώρόν σου επί το θυσιαστήριον κακεί μνησθής ότι ο αδελφός σου έχει τι κατά σου, άφες εκεί το δώρόν σου έμπροσθεν του θυσιαστηρίου, και ύπαγε πρώτον διαλλάγηθι τω αδελφώ σου, και τότε ελθών πρόσφερε το δώρόν σου» (Ματθ. 5, 21-24) και «Ηκούσατε ότι ερρέθη, οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος· Εγώ δε λέγω υμίν μη αντιστήναι τω πονηρώ· αλλ  ὅστις σε ραπίσει επί την δεξιάν σιαγόνα, στρέψον αυτώ και την άλλην· και τω θέλοντί σοι κριθήναι και τον χιτώνά σου λαβείν, άφες αυτώ και το ιμάτιον· και όστις σε αγγαρεύσει μίλιον εν, ύπαγε μετ  αὐτοῦ δύο· τω αιτούντί σε δίδου και τον θέλοντα από σου δανείσασθαι μη αποστραφής» (Ματθ. 5, 38-42) και «Ηκούσατε ότι ερρέθη, αγαπήσεις τον πλησίον σου και μισήσεις τον εχθρόν σου. Εγώ δε λέγω υμίν, αγαπάτε τους εχθρούς υμών, ευλογείτε τους καταρωμένους υμάς, καλώς ποιείτε τοις μισούσιν υμάς και προσεύχεσθε υπέρ των επηρεαζόντων υμάς και διωκόντων υμάς. όπως γένησθε υιοί του πατρός υμών του εν ουρανοίς, ότι τον ήλιον αυτού ανατέλλει επί πονηρούς και αγαθούς και βρέχει επί δικαίους και αδίκους. εάν γαρ αγαπήσητε τους αγαπώντας υμάς, τίνα μισθόν έχετε; ουχί και οι τελώναι το αυτό ποιούσι; και εάν ασπάσησθε τους φίλους υμών μόνον, τι περισσόν ποιείτε; ουχί και οι τελώναι ούτω ποιούσιν; Έσεσθε ουν υμείς τέλειοι, ώσπερ ο πατήρ υμών ο εν τοις ουρανοίς τέλειός εστιν» (Ματθ. 5, 43-48). Αντιλαμβάνεται κανείς ευχερώς την απόλυτο σχάση, το μέγιστο χάσμα μεταξύ του Ευαγγελικού μηνύματος ζωής και αληθείας, που μόνο αυτό μεταβάλλει τον σκληρό και βάναυσο κόσμο σε Βασιλεία του Θεού και της παγανιστικής λατρείας του αλόγου και ασυνειδήτου δήθεν ανικήτου ηλίου, που αποτελεί το εφαλτήριον της ιδεοληψίας για την λατρεία της δυνάμεως, της επιβολής και της αρνήσεως της ετέρας γνώμης, γνωρίσματα αποδεδειγμένα πλέον με πλήθος πραγματικών περιστατικών, του Λαϊκού Συνδέσμου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

Η στρατιωτική συγκρότησις του χώρου και η παγανιστική ιδεοληψία το bodybuilding, η θεοποίηση του σώματος κατά το αρχαιοελληνικό πρότυπο και ο νομιμοποιούμενος από την ιδεοληψία «τσαμπουκάς» αποτελούν το εφιαλτικό μείγμα που αποδομεί τις αξίες του Ελληνοχριστιανικού πολιτισμού, όπως ακριβώς συμβαίνει από την ετέραν πλευράν του παγόβουνου, όπου ο αγνωστικισμός και η μη αναγωγή του ανθρώπου από την κτίση στον κτίσαντα και η κατακρήμνισις από πρόσωπο σε άτομο που «ευαγγελίζονται» οι δήθεν ριζοσπαστικοί κομματικοί σχηματισμοί της Αριστεράς και η απόδοσις της τελονομίας και της υπερμαθηματικής ακριβείας του σύμπαντος στην δήθεν τυχαιότητα και την δήθεν άλογη και ασυνείδητη φυσική επιλογή, καθώς και η στείρα άρνησις της μεταφυσικής οντολογίας και ανθρωπολογίας και ο συμπνιγμός στην προσκαιρότητα αναποδράστως οδηγούν στα αυτά ειδεχθή αποτελέσματα όπως τουλάχιστον γνώρισαν οι Αθηναίοι με το εξόχως τραγικό γεγονός του θανάτου τριών συμπολιτών μας και ενός αγεννήτου στην πυρκαϊά της MarfinBankτης οδού Σταδίου.

Η πρόσφατος όμως τραγική δολοφονία στην όμορη περιοχή του Κερατσινίου ενός νέου φερέλπιδος ανθρώπου, αποτελεί απότοκο της φρικώδους ανωτέρω καταγγελομένης παγανιστικής ιδεοληψίας.

Ταπεινώς δεόμεθα υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού θύματος και υπέρ μετανοίας του τραγικού δολοφόνου και των συνοδοιπόρων του.

Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ

+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ