ΠΕΙΡΑΪΚΗ: Κεραία κινητής τηλεφωνίας COSMOTE λίγα μέτρα από Νηπιαγωγείο & Δημοτικό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Εφιάλτης για γονείς και μαθητές η κεραία κινητής τηλεφωνίας της COSMOTE που πρόκειται να εγκατασταθεί λίγα μέτρα από τα σχολειά της Πειραϊκής

- Η κεραία θα βρίσκεται εντός οικείας

- Αντιδρούν οι κάτοικοι αλλά ΔΕΝ τους ακούει κανείς

- Χρησιμοποιούν το όνομα ιστορικής ψαροταβέρνας της Πειραϊκής που ΔΕΝ έχει καμία σχέση με το περιστατικό

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Φαίνεται πως οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έχουν βρει «νέα κόλπα» προκειμένου να αποφεύγουν τη γενική κατακραυγή από την απροκάλυπτη τοποθέτηση κεραιών σε κεντρικά σημεία των αστικών περιοχών!

Πλέον, επιλέγουν κλειστές οικείες πληρώνοντας ενοίκια στους ιδιοκτήτες, θεωρώντας πιθανώς ότι δε θα μαθευτεί το νέο και άρα θα αποφευχθούν οι αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών.

Αυτή τη φορά όμως την πάτησαν οι κύριοι της COSMOTE, καθώς ενώ τοποθέτησαν ή θα τοποθετήσουν κεραία κινητής τηλεφωνίας (σύμφωνα με τις πληροφορίες μας) σε απόσταση μόλις 185 μέτρων από το 25ο Νηπιαγωγείο και το 54ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, εντούτοις δηλώθηκε «λάθος όνομα στο δίκτυο» και έτσι αποκαλύφθηκε η «μυστική συνεργασία» του ιδιοκτήτη της κλειστής κατοικίας και της εταιρίας κινητής τηλεφωνίας COSMOTE!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

ΕΡΕΥΝΑ ΣΟΚ: 261 Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας στον Πειραιά (ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ)

ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑΣ «Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ»

Δε γνωρίζουμε με ποιο σκεπτικό, πάντως ως όνομα για το συγκεκριμένο δίκτυο δηλώθηκε το «DIASIMOS MI»!

Είτε αυτό έγινε από άγνοια της COSMOTE είτε κάποιος κακοπροαίρετος πιθανότατα να σκέφτηκε ότι εάν το πάρει χαμπάρι ο κόσμος, ας κατηγορηθεί και ας δυσφημιστεί «Ο Διάσημος».

Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο ιδιοκτήτης της ψαροταβέρνας Φώτης Κουρουνιώτης ΔΕΝ έχει καμία σχέση με το συμβάν και μάλιστα έχει πρωτοστατήσει μαζί με άλλους κατοίκους στην προσπάθεια να «ξηλωθεί» η κεραία ή να μη λειτουργήσει αν δεν έχει εγκατασταθεί ακόμα, για λόγους δημόσιας υγείας όπως θα διαβάσετε στην παρακάτω καταγγελία - ανοικτή επιστολή προς αρμόδιους κρατικούς φορείς.

Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, δεν υπάρχει προς το παρόν καμία αντίδραση από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες του Δήμου!

Καμία αντίδραση δεν υπάρχει και από την κατά τα αλλά «ευαισθητοποιημένη» εταιρία κινητής τηλεφωνίας COSMOTE.

Και βέβαια καμία αντίδραση από τον ιδιοκτήτη της κλειστής κατοικίας 1ου ορόφου της Πειραϊκής.

Όπως και καμία εξήγηση για το γεγονός ότι χρησιμοποιείται αυθαίρετα και με εμφανή πρόθεση δυσφήμισης, η επωνυμία της γνωστής ψαροταβέρνας, στο εν λόγω δίκτυο της COSMOTE.

Αναρωτιόμαστε εάν μετά από την ανάδειξη του θέματος θα υπάρξει η ανάλογη ευαισθητοποίηση από τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, λαμβάνοντας άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν συλλεχθεί πάνω από 100 υπογραφές κατοίκων της περιοχής προκειμένου να ισχυροποιηθεί το αίτημα για απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας από την κλειστή οικεία που βρίσκεται επί της ακτογραμμής, πλησίον της γνωστής ψαροταβέρνας «Ο ΔΙΑΣΗΜΟΣ».

Το δικό μας απλό μεν, εύλογο δε ερώτημα προς την COSMOTE είναι... «Η κεραία τελικά γιατί πρέπει να μπει στην κλειστή οικεία και όχι στην ταράτσα της εν λόγω κατοικίας;»