Αντάμωμα βλάχων στον Πειραιά (Φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την Κυριακή 29 Μαρτίου, στην αίθουσα της Αδελφότητας Γαρδικιωτών Αθήνας – Πειραιά, Γούναρη 21 - 23 και υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Παγκόσμιας Αμφικτυονίας Βλάχων, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βλάχων και βλαχόφωνων Συλλόγων. Στή διάρκεια της συνάντησης, παρουσιάστηκε μελέτη της Φιλεκπεδευτικής Αδελφότητας Τζούρτσιας Αθαμανίας (ΦΑΤΑ ) με θέμα.

4KAK

Η ευρεία απήχηση της ΦΑΤΑ ..Γαρδικιώτες μέλη της ΦΑΤΑ στη διάρκεια του περασμένου αιώνα.

Κύριοι ομιλητές ήταν η κα Αποστολία Κούτσια, Πρόεδρος της ΦΑΤΑ, ο κος Θανάσης Μουστάκας επ. Πρόεδρος της ΦΑΤΑ και ο κος Σωτήρης Ε.Κάκιας τ. Πρόεδρος της Αδελφότητας Γαρδικιωτών.

Χαιρετισμό απηύθυναν, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Αμφικτυονίας Βλάχων και της Π.Ο.Π.Σ.Β. Μιχάλης Μαγειρίας.

Η Παγκόσμια Αμφικτυονία βλάχων, τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, τη ΦΑΤΑ, την Αδελφότητα Γαρδικιωτών και τέλος τον Σωτήρη Κάκια με τιμητική πλακέτα, ώς ιδρυτικό μέλος της Παγκόσμιας Αμφικτυονίας βλάχων, αλλά και για την προσφορά και συμβολή του στο βλαχόφωνο Ελληνισμό.

5 KAK

Η εκδήλωση έκλεισε με χορούς από το συγκρότημα του συλλόγου Παναγίας, Κουτσούφλιανης Τρικάλων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός των Γαρδικιωτών, εκπρόσωποι από τα βλαχόφωνα χωριά Τζούρτσια, Παναγία – πρώην Κουτσούφλιανη Τρικάλων, Κεφαλόβρυσο Ιωαννίνων, Πολυθαίας Ασπροποτάμου, Αμπελοχώριο Καλαμπάκας και Κοκκινοπλίτη.

6KAK

Παρέστησαν, ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ο αντιδήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μελάς, ο βουλευτής Πειραιά Κώστας Κατσαφάδος, ο δημοσιογράφος Ηλίας Προβόπουλος, ο διευθυντής του κέντρου λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών Ευάγγελος Καραμανές, η πρώην διευθύντρια του κέντρου λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών κα Αικατερίνη Πολυμέρου Καμηλάκη, ο ερευνητής του κέντρου ερεύνης της Ακαδημίας κος Πάρης Ποτηρόπουλος ο πρόεδρος των Κοκκινοπλιτών Αθήνας κος Βασίλης Γκόλτσιος, ο πρόεδρος του συλλόγου εκ Πολυθαίας Ασπροποτάμου κος Ανδρέας Αθανασίου, η αντιπρόεδρος του συλλόγου Τζουρτσιωτών Αθήνας κα Μαρία Ντίκου Λαϊλάκη και η κα Αλεξία Αλεξίου πρόεδρος του συλλόγου Παναγία Κουτσούφλιανης με την χορευτική ομάδα τους και τους αδελφούς Χρήστο και Συμεών Σίτα στο κλαρίνο και το λαούτο.

7KAK

9 KAKA