ΤΡΑΜ ΠΕΙΡΑΙΑ: Δείτε πότε ξεκινούν τα δρομολόγια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

- Συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΜΕΤΡΟ ΑΕ

- Ακόμα ένα χρονοδιάγραμμα (σε όλα τα προηγούμενα έχει πέσει έξω) έδωσε ο Διεθύνων Σύμβουλος της ΜΕΤΡΟ ΑΕ για το ΤΡΑΜ στον Πειραιά

- Ούτε μια λέξη για την καταστροφή της αγοράς του Πειραιά λόγω των σημαντικών καθυστερήσεων υλοποίησης του έργου

- Ούτε μια λέξη για τα Αρχαία που θάφτηκαν σε μια νύχτα

Αυτό είναι το τελευταίο χρονοδιάγραμμα του έργου επέκτασης του Τραμ, όπως τουλάχιστον προέκυψε από τη σημερινή συνάντηση που πραγματοποίησε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς Ν. Μανεσιώτης  με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αττικό Μετρό  Θ. Παπαδόπουλο,  στην οποία παραβρέθηκαν η Β΄Αντιπρόεδρος Μ. Πιττάκη και ο Γεν. Γραμματέας του ΕΣΠ Θ. Καπράλος.
Κατά τη συνάντηση, τέθηκε εκ νέου το θέμα του έργου ανάπλασης της οδού Τσαμαδού, από την Εθν. Αντιστάσεως έως την Ηρ. Πολυτεχνείου, το οποίο όπως ανέφερε ο Θ. Παπαδόπουλος σχεδιάζεται να ξεκινήσει μέσα Οκτωβρίου και να ολοκληρωθεί πριν τα μέσα Δεκεμβρίου.
Από πλευράς Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, τέθηκε η αναγκαιότητα να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για τη γρήγορη αποπεράτωσή του, προκειμένου τα έργα να μην συμπέσουν με την γιορτινή περίοδο, ώστε να μην δημιουργήσουν πρόβλημα στην πρόσβαση των καταναλωτών και να μην επηρεάσουν αρνητικά την εμπορική κίνηση των καταστημάτων της περιοχής.
Επιπρόσθετα, επισημάνθηκαν θέματα οδικής ασφάλειας που έχουν εντοπιστεί σε ορισμένες διασταυρώσεις από τις οποίες περνά το τραμ και ενδεχόμενα μέτρα αντιμετώπισής τους.

ΤΡΑΜ ΠΕΙΡΑΙΑ
Όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το Piraeus Press πριν 3 χρόνια, όταν το αρχικό χρονοδιάγραμμα της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ προέβλεπε ολοκλήρωση του έργου εντός του 2015 (τα έργα ξεκίνησαν το 2013), η λειτουργία του ΤΡΑΜ στον Πειραιά αναμένεται μέσα στο 2019!
Και μην απορήσετε αν δείτε το πρώτο δρομολόγιο λίγο πριν τις Δημοτικές Εκλογές με πρώτο επιβάτη τον απερχόμενο και εκ νέου υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη!
Θα πρέπει όμως κάποια στιγμή να αναζητηθούν οι ευθύνες της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ για τη μεγάλη καταστροφή που επέφερε στην πόλη του Πειραιά και τις συνέπειες στην αγορά της πόλης, από την 4ετή καθυστέρηση ολοκλήρωσης των έργων.
Ευθύνες που ενδεχομένως έχουν ποινικό ενδιαφέρον και οι οποίες θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερες εάν - όπως πιστεύουν οι περισσότεροι - επαναληφθεί το φιάσκο που παρατηρήθηκε σε όλο το δίκτυο του ΤΡΑΜ... Δηλαδή με λίγα λόγια αν το ΤΡΑΜ δεν έχει κίνηση και τελικά «μπαίνει μέσα»...

ΥΓ.: Σε ποια μεγάλη ιδιωτική επιχείρηση θα παρέμενε στη θέση του το νούμερο 1 στέλεχος μετά από τέτοια παταγώδη αποτυχία, που μάλιστα έχει προκαλέσει και ένα σωρό παρενέργειες για 6 χρόνια σε μια μεγάλη πόλη όπως ο Πειραιάς;;;