ΤΡΑΜ ΠΕΙΡΑΙΑ: Αυτή είναι η εξέλιξη του έργου τους τελευταίους δύο μήνες


Σε μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας έχει μετατραπεί ο Πειραιάς, με το λιμάνι να αλλάζει ριζικά μορφή!

Έργα μετρό και τραμ συνεχίζουν με σταθερούς ρυθμούς προκειμένου να δοθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα στο επιβατικό κοινό.

Με γοργά «βήματα» συνεχίζονται και οι εργασίες για το τραμ στον Πειραιά.

Δείτε αναλυτικά όλες τις εξελίξεις των τελευταίων δυο μηνών:

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015

Ολοκληρώθηκαν οι αναγκαίες μετατοπίσεις των δικτύων ακαθάρτων της ΕΥΔΑΠ και των δικτύων δημοτικού φωτισμού στο απέναντι της διαδρομής του ΤΡΑΜ πεζοδρόμιο της Γρ. Λαμπράκη, ενώ σε στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκονται οι μετατοπίσεις των δικτύων ΔΕΗ (εκκρεμεί σύνδεση στην Πύλης) και του δικτύου ΕΠΑ (εκκρεμεί σύνδεση στην Καραολή). Σε εξέλιξη βρίσκονται οι μετατοπίσεις υδροδοτικών δικτύων ΕΥΔΑΠ (νέοι αγωγοί και νέες συνδέσεις).

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την κατασκευή του προβλεπομένου τοίχου αντιστήριξης στην αναστροφή Λαμπράκη καθώς και η κατασκευή του φορέα των δύο προβλεπόμενων κλιμακοστασίων στην πλατεία Αλικάκου, ενώ σε εξέλιξη είναι η κατασκευή τεχνικών έργων στην περιοχή της προβλεπόμενης στάσης Καραϊσκάκη, στην αναστροφή της Λαμπράκη, στην γέφυρα της Λαμπράκη, κλπ.

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες διαμόρφωσης δύο κόμβων της Ακτής Θεμιστοκλέους (της Σκλαβούνου & Καζανόβα και της εισόδου στην Μαρίνα Ζέας), ενώ ξεκίνησαν οι εργασίες διαμόρφωσης της πλατείας Αλικάκου και στην Εθνικής Αντιστάσεως. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο απέναντι της διαδρομής του ΤΡΑΜ πεζοδρόμιο της Γρ Λαμπράκη, στην αναστροφή Λαμπράκη (περιοχή διέλευσης τροχιόδρομου), στα πεζοδρόμια της γέφυρας Λαμπράκη, κλπ.

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι μετατοπίσεις δικτύων ΟΚΩ στο απέναντι της διαδρομής του ΤΡΑΜ πεζοδρομίου της Γρ. Λαμπράκη (δικτύου ΕΠΑ, δικτύων ΔΕΗ, δικτύων ΕΥΔΑΠ και δικτύων δημοτικού φωτισμού).

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την κατασκευή τεχνικών έργων στην περιοχή της προβλεπόμενης στάσης Καραϊσκάκη, στο ΣΕΦ, στην αναστροφή της Λαμπράκη (ξεκίνησε η κατασκευή του προβλεπομένου τοίχου αντιστήριξης), στη γέφυρα της Λαμπράκη κλπ.

Ξεκίνησαν οι εργασίες διαμόρφωσης του κόμβου Λεωφ. Φρεαττύδος και Ακτής Θεμιστοκλέους και της εισόδου στην Μαρίνα Ζέας, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες στο απέναντι της διαδρομής του ΤΡΑΜ πεζοδρόμιο της Γρ Λαμπράκη, στην αναστροφή Λαμπράκη (περιοχή διέλευσης τροχιόδρομου), στα πεζοδρόμια της γέφυρας Λαμπράκη, στην κεντρική νησίδα στην Εθνικής Αντιστάσεως κλπ.

Διαβάστε επίσης:

ΜΕΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Σε τι στάδιο βρίσκονται οι εργασίες – Όλες οι εξελίξεις του τελευταίου μήνα

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Αν χρειαστεί θα σταματήσουμε ΜΕΤΡΟ και ΤΡΑΜ