Κατάσχεση 40 κιλών κρέατος στο Νοσοκομείο Μεταξά με εντολή της Διοίκησης!


Μετά από έλεγχο της αρμόδιας υπηρεσίας της Αντιπεριφέρειας Πειραιά και ύστερα από αίτημα του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Πειραιά »ΜΕΤΑΞΑ», εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 40 κιλά ακατάλληλου προς βρώση κρέατος.

Προτού σας παραθέσουμε ολόκληρη την ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Πειραιά θα θέλαμε να συγχαρούμε δημόσια για την πρωτοβουλία τόσο τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Μεταξά (Νικόλαος Βλαχάκος) όσο και την Αντιπεριφέρεια Πειραιά (Γιώργος Γαβρίλης), μα κυρίως τους υπηρεσιάκους παράγοντες τόσο του Νοσοκομείου όσο και της Περιφέρειας που εντόπισαν και ανέδειξαν το πρόβλημα, λύνοντάς το ριζικά και οδηγώντας το στη Δικαιοσύνη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας Πειραιά:

Ποσότητα 40 κιλών χοιρινού κρέατος, ακατάλληλου για κατανάλωση, κατασχέθηκε στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» από τους ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά.

Οι ελεγκτές μετέβησαν στο παραπάνω νοσοκομείο μετά από αίτηση του Νοσοκομείου για να κάνουν κτηνιατρική εκτίμηση σε τρόφιμα.

Συγκεκριμένα, μετά από αίτημα του υπεύθυνου του Τμήματος διατροφής του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Μεταξά, οι ελεγκτές κτηνίατροι κατέσχεσαν 40 κιλά νωπού χοιρινού κρέατος τεμαχισμένου και συσκευασμένου σε vacuum, λόγω παρουσίας διερρηγμένου αποστήματος εντός μυϊκής μάζας με άφθονη ποσότητα υποκίτρινου πύου και ιδιάζουσας οσμής.

Επιπλέον στην επισήμανση αναφερόταν ως χώρα προέλευσης και σφαγής η Ολλανδία , ενώ στο δελτίο παράδοσης ως χώρα προέλευσης η Γαλλία.
Μετά τα παραπάνω, το συγκεκριμένο προϊόν κρίθηκε μη ασφαλές– ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση αποσύρθηκε από την κατανάλωση και καταστράφηκε σύμφωνα με την κτηνιατρική νομοθεσία.

Επίσης, κινήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για την επιβολή κυρώσεων στην προμηθεύτρια εταιρεία.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι η προστασία της δημόσιας υγείας και του καταναλωτή αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, ιδιαίτερα σε χώρους, όπως τα νοσοκομεία, όπου χρειάζεται αυξημένη προσοχή και φροντίδα για όλους.

Διαβάστε επίσης:

Πρωταθλητής του ΕΣΥ το νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ