ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ: Εγκρίθηκε η Ανάπλαση με 4 χρόνια καθυστέρηση – Δείτε πότε θα τελειώσει το έργο!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Χρειάστηκαν 4 ολόκληρα χρόνια από τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στο Μικρολίμανο έως την έγκριση της Μελέτης από το Δήμο Πειραιά!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά υπερψήφισε  ομόφωνα το θέμα «Έγκριση Μελέτης του έργου - Ανάπλαση Παραλιακού Μετώπου Ακτής Κουμουνδούρου (ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ)».

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκαν αποσπασματικά ορισμένα τμήματα της μελέτης χωρίς όμως να γίνει σαφές το τι ακριβώς θα γίνει τελικά με το παραλιακό μέτωπο, τα καταστήματα και τον περίπατο των πεζών!

Παρόλα αυτά όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ψήφισαν θετικά, καθώς δεν υπάρχει άλλο περιθώριο για καθυστερήσεις.

Η χρηματοδότηση του έργου που έχει εγκριθεί εδώ και χρόνια αγγίζει τα 6.000.000 ευρώ, με κονδύλια της Περιφέρειας Αττικής.

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ

Η έγκριση της μελέτης για την ανάπλαση δε συνεπάγεται και άμεση υλοποίηση του έργου!

Τώρα θα πρέπει να υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής, να δημοπρατηθεί το έργο και να αναδειχθεί τελικός ανάδοχος μετά από τις όποιες ενστάσεις.

Πολλοί θεωρούν ότι το εν λόγω έργο αποτελεί προεκλογική εξαγγελία του Γιάννη Μώραλη ενόψει των Δημοτικών Εκλογών του Μαΐου 2019, μιας και δεν υπήρξε σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου!

Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και σήμερα παραμένουμε στο σκοτάδι σχετικά με την καταληκτική ημερομηνία παράδοσης του ανακαινισμένου Μικρολίμανου!