ΜΕΤΡΟ: Έπιασε δουλειά ο Μετροπόντικας του Πειραιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε περίπου 2,5 χρόνια αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή της σήραγγας για την επέκταση της γραμμής 3 του ΜΕΤΡΟ προς Πειραιά που ξεκίνησε σήμερα ο μετροπόντικας «Ιππόδαμος» από την Αγία Βαρβάρα.

Ο μετροπόντικας θα διανύσει 6,5χλμ. και αναμένεται να περάσει από τους υπό κατασκευή σταθμούς «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός», «Νίκαια», «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο», όπου επίσης τα εργοτάξια είναι σε πλήρη ανάπτυξη.

Σύμφωνα με την εταιρεία οι εργασίες διάνοιξης της σήραγγας ξεκινούν εμπρόθεσμα, όπως προβλέπεται στο χρονοδιάγραμμα του Έργου και αυτό κατέστη δυνατό χάρη στις μεγάλες προσπάθειες της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, της κατασκευάστριας Κοινοπραξίας του Έργου και κυρίως όλων των εργαζομένων που πέτυχαν σε χρόνο ρεκόρ τη συναρμολόγηση του Μηχανήματος.

Ο «Ιππόδαμος» πήρε το όνομά του από τον μεγάλο αρχαίο Έλληνα πολεοδόμο καθώς στοιχεία του Ιπποδάμειου συστήματος της αρχαίας πόλης του Πειραιά αποκάλυψε η εκτελούμενη στο πλαίσιο του Έργου του Μετρό αρχαιολογική έρευνα στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου.