ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ: Αυτόπτης μάρτυρας είδε τον δράστη – Τι λέει η Αστυνομία για τη βόμβα στο δικηγορικό γραφείο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τις υποθέσεις που χειριζόταν το δικηγορικό γραφείο, όπου σημειώθηκε χθες τα ξημερώματα ισχυρή έκρηξη στον Πειραιά, «ξεσκονίζουν» οι αξιωματικοί του Τμήματος Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε μία προσπάθεια να εντοπίσουν το δράστη αλλά και τους λόγους που άφησε τον εκρηκτικό μηχανισμό, στη συμβολή των οδών Νοταρά και Φιλελλήνων 10.

Όπως προκύπτει από έναν αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίο μίλησε στην Ελληνική Αστυνομία, λίγα λεπτά πριν από την έκρηξη πλησίασε στο κτίριο ένα αυτοκίνητο. Ένα άτομο το οποίο βρισκόταν μέσα σε αυτό πέταξε μία σακούλα, η οποία περιείχε χαρτοκιβώτιο, και στη συνέχεια έφυγε, αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα.
Δυναμίτιδα
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ανδρών της ΕΛ.ΑΣ., ενδεχομένως να πρόκειται για κάποιο άτομο το οποίο τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό, που αποτελείτο από μασούρι δυναμίτιδας.
Από τις έως τώρα έρευνες αλλά και τις καταθέσεις που έχουν δώσει οι υπάλληλοι του γραφείου δεν έχει προκύψει κάποια «απειλή» ή «προειδοποίηση» για το χτύπημα.
 «Θα εξετάσουμε προσεκτικά το πελατολόγιο της εταιρίας σε μία προσπάθεια να διαπιστώσουμε αν υπάρχει κάποιος λόγος για να τοποθετηθεί ο εκρηκτικός μηχανισμός σε αυτό το σημείο. Είναι αρκετά βασικό, καθώς το γραφείο φαίνεται πως ήταν ο στόχος. Αυτό φυσικά δεν έχει ξεκαθαρίσει και δεν είναι εύκολο να αποδειχθεί. Είναι μία πρώτη εκτίμηση όπως και να το κάνουμε», ανέφεραν χαρακτηριστικά αστυνομικές πηγές.
Υλικό από κάμερες
Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, οι αστυνομικοί συνέλεξαν ήδη υλικό από τις κάμερες ασφαλείας σε μία προσπάθεια να διαπιστώσουν τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε το όχημα πριν αλλά και μετά τη στιγμή της έκρηξης.
Ωστόσο, όπως εκτιμάται, το αυτοκίνητο ενδέχεται να έχει πλαστές πινακίδες. «Προσπαθούμε να δούμε από το βιντεοληπτικό υλικό αν φαίνεται κάποιος από τους δράστες. Αυτό είναι όμως δύσκολο. Σίγουρα μιλάμε για επαγγελματίες. Είναι δύσκολο να εντοπίσουμε τη διαδρομή που ακολούθησαν ο ή οι δράστες. Έχουμε μόνο μία πάρα πολύ σημαντική μαρτυρία», προσθέτουν οι αστυνομικοί που ασχολήθηκαν με τις έρευνες.
Σημαντικές θεωρούνται επίσης και οι καταθέσεις άλλων ατόμων που μπορεί να διαμένουν στο συγκεκριμένο σημείο ή να έτυχε να βρεθούν εκεί τη στιγμή της έκρηξης, από την οποία δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός., αλλά  προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.