Μεγάλη ανησυχία για τη “ΓΕΦΥΡΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ”: Εξαφανισμένοι Δήμαρχος, Αντιπεριφερειάρχης, ΤΡΑΜ ΑΕ και Βουλευτές – Πού είναι οι μελέτες στατικότητα;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Πριν λίγες μέρες και με αφορμή την τραγωδία με τη γέφυρα του θανάτου στη Γένοβα της Ιταλίας, το Piraeus Press άνοιξε το φάκελο των κακοσυντηρημένων γεφυρών του Πειραιά, δεδομένης της επιβάρυνσης που θα έχουν λόγω διέλευσης του ΤΡΑΜ.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα – αλλά όχι και μοναδικό – αποτελεί η γέφυρα της Γρηγορίου Λαμπράκη που συνδέει τη Λεωφόρο Πειραιώς με το κέντρο της πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ PIRAEUS PRESS ΓΙΑ ΤΗ “ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ"

Με το εν λόγω ρεπορτάζ του Piraeus Press αναδείχθηκε το ζήτημα της συντήρησης των γεφυρών του Πειραιά και όχι μόνο, ενώ αποκαλύφθηκε ότι δεν υπάρχει μητρώο συντήρησης για τις γέφυρες σε ολόκληρη τη χώρα!

Εστιάζοντας όμως στον Πειραιά και λόγω της επικείμενης διέλευσης του ΤΡΑΜ με οποία επιβάρυνση αυτή μπορεί να επιφέρει σε μια γέφυρα, ζητήθηκε από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, να δημοσιοποιηθούν οι μελέτες στατικότητας της γέφυρας της Γρηγορίου Λαμπράκη.

Μέχρι σήμερα και παρά το γεγονός ότι αναμέναμε αρκετές μέρες, ουδέποτε λάβαμε ή είδαμε δημοσιευμένες τις σχετικές μελέτες.
Μάλιστα, ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η “εκκωφαντική” βουβαμάρα των αρχόντων της πόλης, οι οποίοι δεν έχουν κάνει ούτε μια δήλωση σχετικά με το μείζον θέμα που ανέδειξε το Piraeus Press, την ίδια ώρα που τα Γραφεία Τύπου τους διαφημίζουν συναυλίες και βραβεύσεις στα κοινωνικά δίκτυα... Προφανώς οι αιρετοί άρχοντες του Πειραιά έχουν θέσει άλλες προτεραιότητες!

ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ & ΑΠΗΧΗΣΗΣ

Το Piraeus Press αφουγκράζεται τον παλμό της κοινωνίας εδώ και χρόνια, γεγονός που αποδεικνύεται και μέσω των αδιάβλητων και αδιάψευστων στατιστικών τόσο της Google (Analytics) όσο και του Facebook!

Πιο συγκεκριμένα, το συγκεκριμένο ρεπορτάζ του Piraeus Press σύμφωνα με τα στατιστικά Google Analytics κατέγραψε πάνω από 15.000 αναγνώσεις (κλικ).

Σε ότι αφορά τον βασιλιά των κοινωνικών δικτύων Facebook, το ρεπορτάζ κατέγραψε 1.700 share και συνολική απήχηση 100.000 άτομα!

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΓΕΦΥΡΩΝ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

Το Piraeus Press απευθύνει έκκληση προς τη Δικαιοσύνη να παρέμβει άμεσα προκειμένου να ερευνηθεί το θέμα διεξοδικά και να ενημερωθεί ο Πειραϊκός λαός αν θα είναι ασφαλής η διέλευση από τη γέφυρα της Γρηγορίου Λαμπράκη και όχι μόνο... Ιδίως όταν θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια του ΤΡΑΜ.

Όπως επίσης να διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες για ελλείψει ή παραλείψεις τόσο της κατασκευάστριας εταιρίας του ΤΡΑΜ όσο και των δημόσιων αρχών του Πειραιά, οι οποίοι κατέχουν αξιώματα και αμείβονται καλώς προκειμένου να διαφυλάσσουν την εύρυθμη λειτουργία της πόλης και την ασφάλεια των πολιτών τους (ακόμα και το αίσθημα ασφάλειας που έχει απολεσθεί).