Έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της η Α’ Δημοτική Κοινότητα Πειραιά (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας που πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Α΄ Γυμνασίου στην Καλλίπολη  παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Στην ομιλία του ο κ. Γιάννης Μώραλης αναφέρθηκε στα χρόνια προβλήματα της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας, συζήτησε με τους κατοίκους και παρέθεσε τις θέσεις της Δημοτικής Αρχής για την επίλυσή τους.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη είναι τα ακόλουθα:

‘’Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους. Υγεία για εσάς και τις οικογένειές σας. Χαίρομαι ιδιαίτερα που βλέπω να υλοποιείται μια προεκλογική μας επιθυμία, δηλαδή οι κοινότητες να αποκτήσουν ζωντάνια, με σαφείς αρμοδιότητες και να εργαστούν περισσότερο. Η πόλη έχει σημαντικά προβλήματα, όμως είμαστε μια νέα ομάδα, έχουμε όρεξη, πάθος για πολλή δουλειά και  εργαζόμαστε κάθε μέρα σκληρά. Επιθυμία μας είναι να πάμε την πόλη ένα βήμα μπροστά’’.

’Ένα μεγάλο ζήτημα που απασχολεί εσάς εδώ στην Α΄ Δημοτική Κοινότητα είναι η πλατεία Πηγάδας. Παραλάβαμε το Σεπτέμβριο το έργο, το οποίο είχε πολλά προβλήματα. Ήρθαμε σε επαφή με τον ανάδοχο εργολάβο και όλο αυτό το τετράμηνο βρισκόμαστε σε μια διαδικασία να διορθώσουμε πράγματα που δεν έχουν γίνει και να προχωρήσει το έργο ομαλά. Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι τέλος του Φεβρουαρίου θα έχουν υπάρξει  οι προϋποθέσεις εκείνες ώστε το έργο να αρχίσει να ''τρέχει'' και να τελειώσει απρόσκοπτα’’.

’Το κυκλοφοριακό είναι ένα ευρύ θέμα. Δε θέλουμε να κάνουμε βιαστικές ενέργειες. Θα προχωρήσουμε σε μια συνολική κυκλοφοριακή μελέτη για την πόλη που δεν είχε γίνει μέχρι τώρα. Με βάση αυτή θα βαδίσουμε στο μέλλον και μεταξύ άλλων θα οργανώσουμε σωστά και τις μονοδρομήσεις. Δεν θέλω να απαξιώσω ότι έχει γίνει στον Πειραιά. Προσωπικά πιστεύω ότι οι μονοδρομήσεις έπρεπε να γίνουν. Αν δεν μελετήθηκαν σωστά και υπάρχουν στρεβλώσεις θα διορθώσουμε τα κακώς κείμενα’’.

‘’Δε μπορούν να λυθούν χρόνια προβλήματα της πόλης μέσα σε 4-5 μήνες. Ωστόσο καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια, το πρόγραμμα μας έχει ορίζοντα πενταετίας και θα αρχίσει να υλοποιείται άμεσα. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα στάδιο που προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε τις ανάλογες χρηματοδοτήσεις. Όσα υποσχεθήκαμε στον πειραϊκό λαό θα τα υλοποιήσουμε. Παραμένω αισιόδοξος και έχω όρεξη για δουλειά’’.

‘’ Όλα όσα δεν μας αρέσουν, πρέπει να τα αλλάξουμε όλοι μαζί. Να αποκτήσουμε μια διαφορετική συμπεριφορά στην καθημερινότητα μας. Δεν δικαιούται αυτός που πετάει σκουπίδια στο δρόμο να λέει ότι η πόλη είναι βρώμικη. Δεν επιτρέπεται να κλείνουμε διαβάσεις αναπήρων, ΑμεΑ και να λέμε ότι δεν υπάρχει έλεγχος στην πόλη. Αν λειτουργούμε με άναρχο τρόπο χωρίς αγωγή και παιδεία το έργο είναι πιο δύσκολο. Άρα πρέπει να κινηθούμε όλοι διαφορετικά.  Υπάρχουν πολλά προβλήματα αλλά είμαστε εδώ για να τα λύσουμε. Να είστε σίγουροι ότι θα το πράξουμε’’.

2api

Ο Πρόεδρος της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας κ. Νικήτας Γκόλφης από την πλευρά του τόνισε: 

''Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για την αμέριστη συμπαράσταση που έχει δείξει στα προβλήματά μας, παρόλες τις οικονομικές δυσχέρειες του Δήμου. Είναι δίπλα μας σε ό,τι χρειαστούμε. Ευχαριστώ και τους Αντιδημάρχους για τη συνεργασία. Σε αυτούς τους πέντε μήνες υλοποιήθηκαν δράσεις στην Α΄ Κοινότητα, τις οποίες αγκάλιασε ο κόσμος. Τα Χριστούγεννα μοιράσαμε 2,5 τόνους τρόφιμα σε ευπαθείς ομάδες.  Καταφέραμε να κρατήσουμε το 56ο Δημοτικό Σχολείο στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, γεγονός ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή μας και ο Δήμαρχος μπήκε μπροστά γι΄ αυτό το θέμα. Η Κοινότητα μας είναι σε πολύ καλά επίπεδα καθαριότητας, το λένε πλέον και οι ίδιοι οι κάτοικοι. Τους πέντε μήνες που βρισκόμαστε εδώ, έχουμε τριπλασιάσει την επισκεψιμότητα των πολιτών στη Δημοτική Κοινότητα και οι πολίτες εξυπηρετούνται καλύτερα. Αλλά και σε επίπεδο έργων ο κόσμος πλέον βλέπει αισθητή βελτίωση''.

1api

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο πρώην Υπουργός κ. Κ. Αρβανιτόπουλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ. Δ. Καρύδης, ο πρώην Βουλευτής κ. Π. Μελάς,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γ. Δαβάκης, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος,  οι Αντιδήμαρχοι κ.κ.: Αθηνά Γλύκα-Χαρβαλάκου, Γ. Μελάς, Π. Καλογερόγιαννης, Α. Αργουδέλης, Στ. Βοιδονικόλας. Οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλο Χάρις Ζηλάκου, Ανδρέας Βεντούρης, Νίκος Καλαμακιώτης. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ελληνική Αυγή»  και Δημοτικός Σύμβουλος Η. Κατσαφάδος.

Οι Πρόεδροι των  Δημοτικών Κοινοτήτων κ.κ.:  της Δ΄ Α. Πούλος, της Α΄ Ν. Γκόλφης, της Ε΄ Γ. Βοϊδονικόλας, οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι κ.κ Δ.Πεφάνης, Κ. Δουρέκα Β. Καραγιάννης, η Πρόεδρος της Β΄ θμιας Σχολικής Επιτροπής κα Δέσποινα Αρβανίτου, Πρόεδροι, εκπρόσωποι συλλόγων και άλλων φορέων της περιοχής και πολύς κόσμος.