ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Διάλεξη για τα παιδιά στην Δημοτική Πινακοθήκη (Φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη (Φίλωνος 29), η διάλεξη με θέμα : «Η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών» που οργάνωσε ο Δήμος Πειραιά, με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη και της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου των Βρεφονηπιακών Σταθμών κυρίας Χαραλαμπίας Ζηλάκου.

Ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η κα Ευγενία Μαυρομάτη, Παιδοψυχολόγος Παιδικών Σταθμών Δήμου Πειραιά.

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος των Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκουκα Χαραλαμπία Ζηλάκου, τόνισε:

«Σας καλωσορίζω στην αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης. Η παρουσία σας, μας δίνει ιδιαίτερη χαρά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι ανταποκριθήκατε σήμερα στο κάλεσμά μας και βρίσκεστε εδώ.

Στο πλαίσιο της στήριξης δράσεων που κινούνται στην κατεύθυνση της ενημέρωσης των γονέων, της ενδυνάμωσης του γονεϊκού ρόλου για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας και γενικότερα της ευαισθητοποίησης όλων σε θέματα ψυχικής υγείας και ανάπτυξης βρεφών και νηπίων, προγραμματίσαμε σήμερα διάλεξη με θέμα: «Η ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης των παιδιών», από την κα Ευγενία Μαυρομάτη, παιδοψυχολόγο των παιδικών σταθμών του Δήμου μας.

Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο που διανύουμε οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, ο θεσμός της οικογένειας είναι σημαντικός πυρήνας της κοινωνίας. Περνά κρίση και η οικογένεια που καθημερινά καλείται να διαχειριστεί δυσκολίες και να δώσει λύσεις σε διάφορα προβλήματα.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ η οικογένεια έχει ανάγκη τη στήριξη όλων μας, ο καθένας από την πλευρά που του αναλογεί. Η διάλεξη λοιπόν που πραγματοποιείται, απευθύνεται κυρίως στους γονείς για να ενημερωθούν και να θέσουν ερωτήματα. Να απαντήσουν σε τυχόν απορίες τους, να επιλύσουν τις δυσκολίες που παρουσιάζονται σε σχέση με τα παιδιά τους. Ακόμα και να εκπαιδευτούν οι ίδιοι με απώτερο σκοπό να μεγαλώσουν υγιή και ισορροπημένα παιδιά. Η καθημερινότητά τους θα γίνει καλύτερη. Σας ευχαριστώ πολύ».

666111444999

Η κα Ευγενία Μαυρομάτη μετά την ομιλία της, απάντησε σε δεκάδες ερωτήσεις γονέων, σχετικά με τα συναισθήματα των παιδιών και κυρίως για τις κρίσεις θυμού και πως οι γονείς μπορούν να τις αντιμετωπίσουν.

76859404536478960