Τα ευτράπελα της κάλπης σε Πειραιά, Νίκαια και όχι μόνο!


Χωρίς ευτράπελα και απρόοπτα δεν γίνονται εκλογές. Δεν έλειψαν και σ’ αυτή την εκλογική αναμέτρηση τα περιστατικά που δύσκολα μπορούσε να προβλέψει κανείς.

Πολλοί είναι εκείνοι που φτάνουν στο εκλογικό τμήμα χωρίς την ταυτότητα τους ή ξεχνούν να την πάρουν κατά την έξοδό τους. Ασχολίαστο γεγονός όταν πρόκειται για εναν απλό πολίτη. Οταν όμως αφορά στον πρωθυπουργό της Ελλάδας, κάτι τέτοιο σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητο.

Στην Πύλο, ο Αντώνης Σαμαράς άρχισε να χαιρετά κάποιους παρευρισκόμενους και να κατευθύνεται προς την έξοδο. Μόνο που είχε ξεχάσει να πάρει πίσω την ταυτότητά του… Ευτυχώς, μια από τις κυρίες της εφορευτικής επιτροπής για τις εκλογές 2015 είχε το νου της και ειδοποίησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Βρεγμένα ψηφοδέλτια και άλλο εκλογικό υλικό παρέδωσε ο δήμος Πάτρας σε ορισμένα εκλογικά τμήματα…. Το αποτέλεσμα ήταν, όπως αναφέρει το dete.gr, να γίνει αγώνας δρόμου για να αντικατασταθούν τα βρεγμένα ψηφοδέλτια με στεγνά, με ευθύνη των κομμάτων, προκειμένου να εξυπηρετηθούν σωστά οι ψηφοφόροι και να μην υπάρξουν υποψίες για προβοκάτσια σε βάρος συγκεκριμένων κομμάτων.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, σε αρκετά εκλογικά τμήματα δεν εμφανίστηκε ούτε ένα μέλος των εφορευτικών επιτροπών και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι επικοινωνούσαν με το Πρωτοδικείο και ζητούσαν τα στοιχεία τους για να τους αναζητήσουν. Επίσης σύμφωνα με το cretalive.ge, σε ένα τμήμα στην πόλη του Ηρακλείου, λόγω ίωσης δεν εμφανίστηκε ο γραμματέας του δικαστικού αντιπροσώπου και δόθηκε λύση από το Πρωτοδικείο.

Στο Νομό Χανίων, στην Αγία Ρουμέλη, ελικόπτερο super puma μετέφερε τον δικαστικό αντιπρόσωπο, με περίπου 45 λεπτά καθυστέρηση.

Σε δύο κοινότητες της ορεινής Ναυπακτίας, το Γρηγόρι και την Ελατόβρυση, εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά τα εκλογικά τμήματα, αφού είναι αδύνατη η πρόσβαση των δικαστικών αντιπροσώπων, λόγω του χιονιού, που υπάρχει στο οδικό δίκτυο. Πάντως, στην περιοχή επιχειρούν εκχιονιστικά μηχανήματα, προκειμένου να ανοίξουν το δρόμο και να φθάσουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στα τμήματά τους.

Τα ευτράπελα όμως δεν έλειψαν και σε Πειραιά και Νίκαια

Όπως ήδη σας ενημερώσαμε σε εκλογικό τμήμα της Καλλίπολης νεαρός άνδρας ξυλοκόπησε εκλογικό αντιπρόσωπο της Χρυσής Αυγής ενώ σε εκλογικό τμήμα της Νίκαιας μέχρι στιγμής έχουν ψηφίσει 28 άτομα αφού οι εκλογικοί κατάλογοι, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχουν αντικατασταθεί και οι περισσότεροι εγγεγραμμένοι είναι θανόντες 

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015: Καταγγελία στο Πρωτοδικείο Πειραιά για τις παράνομες διαφημίσεις των υποψηφίων Βουλευτών Πειραιά