ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: Αλλαγή κυβερνήτη σε Αμερικανικό πολεμικό σκάφος

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με άλλον κυβερνήτη κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά, και με άλλον απέπλευσε σήμερα το πρωί το πυραυλοφόρο αντιτορπιλλικό USS “Cole” (DDG-67) του Αμερικανικού Ναυτικού και ήδη πλέει νοτίως της Κρήτης.

Ο λόγος απλός, καθώς προχθές πραγματοποιήθηκε συμφώνως με τις παραδόσεις του Αμερικανικού Ναυτικού, η τελετή παραδόσεως και παραλαβής καθηκόντων κυβερνήτη από τον Αντιπλοίαρχο Dennis Farrell USN, στον επίσης Αντιπλοίαρχο James Quaresimo USN, ο οποίος υπηρετούσε ως τότε ως ύπαρχος του σκάφους και επομένως γνωρίζει άριστα το σκάφος.

Ταυτοχρόνως με την αλλαγή κυβερνήτου, πραγματοποιήθηκε και μία διοικητική αλλαγή για το USS “Cole”, το οποίο από την 28η Μοίρα Αντιτορπιλλικών (Destroyer Squadron) στην οποία ανήκε, στην αντίστοιχη 22η Μοίρα Αντιτορπιλλικών του Αμερικανικού 6ου Στόλου («της Μεσογείου»).

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπό τη διοίκηση του Αντιπλοιάρχου Farrell, ο οποίος μετατέθηκε τώρα στο Γραφείο του Βοηθού Υπουργού Ναυτικών, στο «Πεντάγωνο» στην Ουάσινγκτων, το USS “Cole” με τα 331 άτομα ως πλήρωμα διήνησε 4300 ναυτικά μίλια συμμετέχοντας σε ασκήσεις και επιχειρήσεις από τον Ατλαντικό ωκεανό μέχρι τον Εύξεινο Πόντο και τη Μεσόγειο.

Σημειώνεται επίσης ότι το USS “Cole” επισκέφτηκε το λιμάνι του Πειραιά από τις 19 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα το πρωί, σε μία ολιγοήμερη επίσκεψη για την ανάπαυση του πληρώματος και τον ανεφοδιασμό του.

2 8tr