Αρβανιτόπουλος: “Τρεις άξονες για επενδύσεις και ανάπτυξη του Πειραιά”

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


O Πειραιάς είναι το πρώτο λιμάνι της χώρας. Η φιλοδοξία, όλων μας στον Πειραιά είναι να γίνει το πρώτο λιμάνι στη Μεσόγειο και μεταξύ των σημαντικότερων στην Ευρώπη. Όπως είπα είναι ένας φιλόδοξος στόχος, αλλά ταυτόχρονα και ρεαλιστικός. Είναι ένας στόχος τον οποίο συμμερίζονται οι παραγωγικοί φορείς της πόλης, η νέα δημοτική αρχή, αλλά και επιφανείς οικονομικοί και ναυτιλιακοί παράγοντες του Πειραιά.

Τα τελευταία χρόνια ο Πειραιάς έχει αρχίσει να κινεί το επενδυτικό ενδιαφέρον. Δεν είναι τυχαίο που μεγάλες εταιρείες της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας έχουν επενδύσει ή σχεδιάζουν να επενδύσουν στην ευρύτερη περιοχή. Είναι μια μόνο ένδειξη των δυνατοτήτων της πόλης μας. Αυτό σημαίνει νέες θέσεις εργασίας για τους Πειραιώτες και όχι μόνο. Σημαίνει οικονομική ανάπτυξη και αύξηση των εισοδημάτων στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον Πειραιά.

Ο Πειραιάς είναι στενά συνδεδεμένος με τη θάλασσα. Κέντρο σημαντικών ναυτιλιακών επιχειρήσεων με εμβέλεια που ξεπερνά την Ελλάδα και απλώνεται παγκόσμια. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από λιμάνι και κέντρο της εφοδιαστικής αλυσίδας μπορεί να γίνει και ένα Διεθνές Ναυτιλιακό Κέντρο. Τι σημαίνει αυτό; Ανάπτυξη υποστηρικτικών στεριανών υπηρεσιών για τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις, ανάπτυξη των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Ο τρίτος άξονας ανάπτυξης του Πειραιά είναι ο τουρισμός. Καταρχήν ο Πειραιάς μπορεί να αποτελέσει πόλος έλξης για τους κατοίκους της Αττικής με την κατάλληλη διαφημιστική προβολή. Να γίνει προορισμός και να επωφεληθεί η αγορά της πόλης. Το σημαντικότερο όμως είναι η κρουαζιέρα. Όσον αφορά την κρουαζιέρα ο Πειραιάς σήμερα είναι πέρασμα και όχι προορισμός. Πρέπει να γίνει συνεπώς προορισμός αλλά και αφετηρία. Να αυξηθεί, με λίγα λόγια, η παραμονή των τουριστών στην περιοχή. Παράλληλα με την κρουαζιέρα πρέπει να αναπτυχθεί ο ναυταθλητισμός με την διοργάνωση μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων που σχετίζονται με τα θαλάσσια σπορ, όπως η ιστιοπλοΐα. Τα οφέλη από την ανάπτυξη του τουρισμού είναι προφανή.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα συγκροτημένο σχέδιο για τον Πειραιά. Αποτελούν ένα συγκεκριμένο πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης που θα προσελκύσει επενδύσεις. Ένα επενδυτικό σχέδιο προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τις δυνατότητες της ευρύτερης περιοχής που συνδέεται με τη θάλασσα και ανοίγει νέους ορίζοντες για τις Πειραιώτισσες και τους Πειραιώτες. Απαιτεί όμως μια δυνατή ομάδα που να συμμερίζεται το όραμα. Απαιτεί πρόσωπα με κύρος και δύναμη. Απαιτεί δουλειά. Από την πρώτη στιγμή που έθεσα υποψηφιότητα στον Πειραιά και τα Νησιά μας υπήρξα ένθερμος υποστηρικτής του οράματος. Και θα συνεχίσω να το υποστηρίζω με θέρμη γιατί αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση ότι Πειραιάς μπορεί να γίνει ισχυρός πόλος ανάπτυξης. Για τους ανθρώπους του και την Ελλάδα!

Πηγή: kalpes15.gr