ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Εξάρθρωση ποινικών που σχετίζονται με την τρομοκρατία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δεκαπέντε άτομα συνεργάτες περιβόητου ποινικού συνέλαβε πριν από λίγη ώρα η αντιτρομοκρατική στον Πειραιά και όχι μόνο.

Από τα πρώτα στοιχεία προκύπτει ότι υπήρχε άμεση διασύνδεση των συγκεκριμένων ατόμων με τον ήδη συλληφθέντα συνεργό του Χριστόδουλου Ξηρού, απόστρατο αξιωματικό. Με βάση τις πρώτες πληροφορίες οι ποινικοί προμήθευαν όπλα και βόμβες στον συνεργάτη του Ξηρού και το αντίστροφο.

Από την συγκεκριμένη εξέλιξη προκύπτει περίτρανα η σχέση της τρομοκρατίας με τους σκληρούς ποινικούς.

Είναι φανερό ότι η βεντάλια των ερευνών έχει ανοίξει από τη στιγμή της σύλληψης του "Θεοχάρη" και του 54χρονου απότακτου αστυνομικού, ο οποίος είχε σχέσεις στο παρελθόν με γνωστό ποινικό.

Τα πρόσωπα-κλειδιά, που επιβεβαιώνουν τους δεσμούς «αίματος» μεταξύ τρομοκρατίας και κοινού ποινικού εγκλήματος ήταν οι δύο συνεργάτες του Χριστόδουλου Ξηρού που συνελήφθησαν στην Καλαμάτα.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., οι δύο συλληφθέντες αποτελούσαν βασικά στελέχη του επιχειρησιακού πυρήνα του σχεδίου επίθεσης και ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού και υπόθαλψης του Χριστόδουλου Ξηρού.

 
 
Την ίδια ώρα έρευνα διεξάγει η αστυνομία και στα κελιά δύο γνωστών νονών της νύχτας, του Παναγιώτη Βλαστού και του λεγόμενου "Βαρόνου". 
 
Σκοπός της έρευνας είναι να βρεθούν άνθρωποι που σχετίζονται με τα κυκλώματα της νύχτας αλλά και την τρομοκρατία.