ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα ληστών που είχε ρημάξει σπίτια και καταστήματα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συνελήφθησαν στις 5 Ιανουαρίου τα ξημερώματα, στο Μοσχάτο, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, ένας 31χρονος ημεδαπός και ένας 29χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, οι οποίοι, αφού έσπασαν τζαμαρία καταστήματος στην περιοχή και εισήλθαν εντός, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, αλλά έγιναν αντιληπτοί κατά τη διαφυγή τους και ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τ.Α. Πειραιά, οι δύο  συλληφθέντες, από κοινού με 21χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος αναζητείται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και τον τελευταίο μήνα είχαν διαπράξει πέντεδιαρρήξεις-κλοπές σε καταστήματα στην περιοχή του Πειραιά από τα οποία είχαν αφαιρέσει χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα άλλα προϊόντα.

Επίσης, ο 31χρονος συλληφθείς είχε διαπράξει μία διάρρηξη σε οικία στην περιοχή και δύο κλοπές αυτοκινήτων, τα οποία χρησιμοποιούσε για τις παράνομες δραστηριότητές του.

Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διαρρηκτικά εργαλεία, ένα μαχαίρι και τρία ναρκωτικά χάπια.

Σε βάρος του 29χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών