Πότε θα ανοίξει τελικά το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά;


Είναι γεγονός ότι μετά από αρκετά χρόνια, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία, ώστε το Δημοτικό Θέατρο να ανοίξει και πάλι τις πόρτες του στο πειραϊκό και όχι μόνο κοινό. Η αντίστροφη μέτρηση ουσιαστικά ξεκίνησε ύστερα από την επίσημη συνάντηση του Δημάρχου Πειραιά Βασίλη Μιχαλολιάκου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού Κώστα Τζαβάρα.

Το στολίδι του Πειραιά λοιπόν είναι έτοιμο να υποδεχτεί και πάλι το πειραϊκό κοινό σε παραγωγές υψηλού επιπέδου, κάνοντας τον Πειραιά ξανά σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας.

Είναι αλήθεια ότι το Δημοτικό Θέατρο είναι έτοιμο προς παράδοση εδώ και μήνες.

Το μείζον ζήτημα που δεν επέτρεπε όλο αυτό το διάστημα την επίσπευση των διαδικασιών ήταν βεβαίως το οικονομικό!

Θέμα το οποίο λύθηκε ύστερα από την παρέμβαση του Δημάρχου Πειραιά και την αμέριστη συμπαράσταση του Αναπληρωτή Υπουργού Κώστα Τζαβάρα ο οποίος έδειξε να αντιλαμβάνεται το μέγεθος και την εμβέλεια του πολιτιστικού κοσμήματος του Πειραιά.

Η χρηματοδότηση για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας θα αγγίξει το 1.000.000 ευρώ, 950.000 για την ακρίβεια. Αυτή αναμένεται να είναι και η ετήσια χρηματοδότηση εκτός απροόπτου.

Αυτό που απομένει πλέον είναι να οριστεί το Διοικητικό Συμβούλιο (Επιτροπή Διοίκησης) αλλά και όλες οι λοιπές σχετικές θέσεις που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία του Θεάτρου, όπως επίσης και μερικά διαδικαστικά ζητήματα (τεχνικά κ.ά.).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Piraeus Press, εντός του επόμενου τριμήνου, το Δημοτικό Θέατρο, αυτό το αρχιτεκτονικό στολίδι που κοσμεί το κέντρο της πόλης, θα είναι έτοιμο από όλες τις απόψεις προκειμένου να πραγματοποιηθούν και τα επίσημα εγκαίνια της επαναλειτουργίας του!

Επειδή όμως στην Ελλάδα η γραφειοκρατία ζει και βασιλεύει εν έτει 2013, κρατάμε μια επιφύλαξη για το τρίμηνο… Ελπίζουμε όμως, διότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι το Δημοτικό Θέατρο αποτελεί προτεραιότητα υψηλής στάθμης για τον Βασίλη Μιχαλολιάκο, ότι το χρονοδιάγραμμα θα τηρηθεί και όλα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους…