ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΙΡΑΙΑ: Όλα έτοιμα για τον εορτασμό των Θεοφανείων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τα γιορτινά του έχει φορέσει από χθες το λιμάνι του Πειραιά ενόψει του εορτασμού των Θεοφανειών.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα πραγματοποιηθεί στην προβλήτα του Αγίου Σπυρίδωνα η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.

Η λειτουργία των Θεοφανείων θα γίνει στον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί λιτανεία μέχρι την προβλήτα, που θα γίνει η τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.

Ήδη,από χθες το μεσημέρι τοποθετήθηκε η εξέδρα των επισήμων ενώ τρία ναρκαλιευτικά του Πολεμικού Ναυτικού έφτασαν στον χώρο και σχημάτισαν ένα «Π» μέσα στο οποίο και θα πέσει ο Τίμιος Σταυρός.

Πρόκειται για τα ναρκαλιευτικά τύπου Hunt «Ευρώπη» (Μ- 62) και «Καλλιστώ» (Μ- 63), τα οποία διακρίνονται να είναι πρυμνοδετημένα στην προβλήτα και το ναρκαλιευτικό OSPREY «Καλυψώ» (Μ- 64).

Δείτε αναλυτικά ολόκληρο το πρόγραμμα: 

Ώρα 10.15: Τέλος παράταξης Ενόπλων Τμημάτων

Ώρα 10.30: Πέρας προσέλευσης Αντιπροσωπειών Επιμελητηρίων, Ομοσπονδιών, Εργατικού Κέντρου Σωματείων, Συλλόγων, Οργανώσεων Αποστράτων Αξ/κών, Οπλιτών - Αναπήρων Θυμάτων Πολέμου Παλαιών Πολεμιστών και Αντιστασιακών Οργανώσεων, Προέδρων Εμποροβιομηχανικών, Πρόεδροι λοιπών Συλλόγων.

Ώρα 10.35: Αντιπρόσωποι Τύπου - Πρόεδροι Ν.Π.Δ.Δ. - Οργανισμοί κοινής Ωφέλειας. 
Ανώτατοι αξιωματικοί, Πρόεδροι Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, Σύμβουλοι Δημοτικών Κοινοτήτων, Δήμαρχοι άλλων Δήμων και Δ/ντές Δήμου Πειραιά.

Ώρα 10.40: Ανώτατες Πνευματικές και Δικαστικές Αρχές Πειραιά, Πρυτανική Αρχή Πανεπιστημίου Πειραιά

Ώρα 10.45: Πρόεδρος Βουλής, Αρχηγός Μείζονος Αντιπολίτευσης, πρώην πρόεδροι της Δημοκρατίαςμ Αντιπρόεδροι της Κυβέρνησης, Αρχηγοί Κομμάτων Βουλής και Ευρωκοινοβουλίου, πρώην Πρωθυπουργοί και πρώην Πρόεδροι Βουλής, Υπουργοί, Υφυπουργοί.

Ώρα 10.50: Εκκίνηση της Ιεράς Πομπής από τον Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Τριάδας προς τον τόπο της τέλεσης του Αγιασμού των Υδάτων.

Ώρα 11.00: Πρόεδρος της Κυβέρνησης

Ώρα 11.05: Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας