ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ – ΠΕΙΡΑΪΚΗ: Οι Πειραιώτες συσπειρώνονται και αντιδρούν σε ΟΛΠ & Δήμο Πειραιά


Μαζική συμμετοχή κατά τη χθεσινή πρώτη μεγάλη συγκέντρωση των «Ενεργών Πολιτών της Πειραϊκής που αντιδρούν στην κατασκευή προβλήτα από ΟΛΠ-COSCO για κρουαζιερόπλοια δίπλα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Οι Πειραιώτες φαίνεται ότι παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους πλέον, καθώς διαπιστώνουν την ανεπάρκεια τόσο της Δημοτικής Αρχής Μώραλη αλλά και των λοιπών παραγόντων της πόλης να αντιδράσουν στην τσιμεντοποίηση της Πειραϊκής.

Το Piraeuspress.gr αναφέρθηκε εκτενώς στην ύποπτη σιωπή της Δημοτικής Αρχής Μώραλη, ενώ θα υπάρξει ειδικό ρεπορτάζ για την υποκριτική στάση του κ. Δρίτσα και των συν αυτώ της «Αριστεράς και της Προόδου»!

Δείτε το ψήφισμα που εξέδωσαν χθες οι περίπου 300 Πειραιώτες που έδωσαν το παρών στο 54ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά στην Πειραϊκή.

AE25379E-4D54-4CFD-8CB0-C34FA0150B42

ΨΗΦΙΣΜΑ

Εμείς, οι κάτοικοι της Πειραϊκής χερσονήσου, που συγκεντρωθήκαμε σήμερα, Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 και ώρα 7μμ, στο 54ο δημοτικό σχολείο Πειραιά, Ακτή Θεμιστοκλέους 330 και Σπυροπούλου, αφού ενημερωθήκαμε για τα σχέδια κατασκευής νέων, τεράστιων προβλητών, μπροστά στα σπίτια μας, από τον ΟΛΠ-COSCO, με στόχο τον ελλιμενισμό κρουαζιερόπλοιων-ουρανοξυστών, σχέδια που εκπονούνται σε βάρος της υγείας μας και της ποιότητας ζωής μας, αποφασίζουμε:
-Απαιτούμε από τον ΟΛΠ-COSCO να εγκαταλείψει κάθε ιδέα πραγματοποίησης των παραπάνω έργων και καλούμε Κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμο Πειραιά, ΕΕ, να ενεργοποιηθούν σ’ αυτή την κατεύθυνση, διότι τα σχέδια αυτά θα σημάνουν για την πόλη μας:

1. Οριστική καταστροφή του φυσικού και αρχαιολογικού τοπίου της Πειραϊκής, που είναι πηγή ανάσας και έλξης για μας και τους ξένους επισκέπτες. Τι άλλο διαθέτει ο Πειραιάς , αν όχι την ακτογραμμή του και τον αρχαιολογικό του πλούτο;

2. Αύξηση της ήδη ανεπίτρεπτης ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προέρχεται από τα καύσιμα των κρουαζιερόπλοιων, τα φορτηγά τροφοδοσίας των πλοίων και τα πούλμαν που μεταφέρουν τουρίστες, 4 φορές σ’ ένα πρωί, προς και από την Ακρόπολη, με σοβαρές συνέπειες στην ψυχική και σωματική μας υγεία.

3. Διατάραξη του στενού θαλάσσιου χώρου με μη αναστρέψιμες αρνητικές επιπτώσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον και στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας. Καταστροφή των ψαράδων της περιοχής

4. Πρόσθετη κυκλοφοριακή επιβάρυνση σε μια πόλη με επιβαρυμένο οδικό δίκτυο που δε σηκώνει βελτίωση

-Δηλώνουμε ότι δε θα επιτρέψουμε να καταστραφεί η πόλη μας, η υγεία μας και οι ζωές μας με το επιχείρημα μιας υποτιθέμενης ανάπτυξης της πόλης από την κρουαζιέρα, επιχείρημα που γνωρίζουμε ότι δε στέκει για μια σειρά λόγους. Καμία άλλωστε οικονομική ανάπτυξη δεν είναι ανάπτυξη, όταν οι φορείς της πεθαίνουν εξαιτίας της!

-Δε λέμε ‘’όχι’’ στον ήπιο, ανθρώπινο τουρισμό: Λέμε ΟΧΙ σε όσους σχεδιάζουν τα κέρδη τους σε βάρος της υγείας και της ποιότητας ζωής μας.. Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΔΕ ΣΗΚΩΝΕΙ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ!!! Βενετία και Βαρκελώνη μας δείχνουν το δρόμο!

-Προτείνουμε:

1.Τα κονδύλια που ο ΟΛΠ-COSCO θα εισέπραττε μέσω ΕΣΠΑ για να γίνει το παραπάνω έργο να διατεθούν σε άλλα έργα χρήσιμα στην πόλη και όχι επιβαρυντικά για τη ζωή των κατοίκων. Ενδεικτικά αναφέρουμε την υπογειοποίηση του ηλεκτρικού από το Νέο Φάληρο μέχρι τον Πειραιά.

2.Να γίνεται έλεγχος και να επιβληθεί άμεσα στα πλοία η χρήση καθαρών καυσίμων όπως το φυσικό αέριο και να σβήνουν τις μηχανές τους κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο λιμάνι, ηλεκτροδοτούμενα από το δίκτυο.

ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΙΜΑΝΙ ΤΥΠΟΥ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΛΙΜΑΝΙ ‘’ΔΕΜΕΝΟ’’ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ, ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΟΛΠ: Έντονες αντιδράσεις για την Κρουαζιέρα στον Πειραιά – Ύποπτη στάση της Δημοτικής Αρχής Μώραλη