ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Εξαρθρώθηκε σπείρα εκβιαστών

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κύκλωμα μπράβων που εκβίαζε ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων σε Αθήνα, Πειραιά και συνοικίες της Δυτικής Αττικής εξάρθρωσε το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν επτά μέλη της οργάνωσης (πέντε Αλβανοί και δύο Ελληνες), ενώ έως αργά χθες το βράδυ αναζητούνταν τρία ακόμα. Εγκέφαλος της σπείρας είναι Ελληνας, που κρατείται στον Κορυδαλλό, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε παλαιότερες υποθέσεις εκβιασμών. 

Πρόκειται για υπηκόους Αλβανίας, οι οποίοι το 2011 εκτελούσαν χρέη υπαρχηγού και ταμία αντίστοιχα, στην οργάνωση της οποίας ηγείτο ο έγκλειστος σήμερα Ελληνας ποινικός.

Μετά την επαναδραστηριοποίησή του υπολογίζεται ότι το κύκλωμα εκβίαζε περισσότερους από 20 ιδιοκτήτες καταστημάτων εισπράττοντας για προστασία ποσά ύψους συνήθως 100 - 200 ευρώ τον μήνα. Τα καταστήματα εντοπίζονται σε κέντρο Αθήνας, Θησείο, Γκάζι, Πετρούπολη και το Μικρολίμανο του Πειραιά.

Η έρευνα του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών επισπεύσθηκε έπειτα από επίθεση που δέχτηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής τέσσερις αστυνομικοί της Ασφάλειας κατά τη διάρκεια ελέγχου σε χαρτοπαικτική λέσχη στο Μικρολίμανο. Κατά τη συμπλοκή τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, ενώ είχαν συλληφθεί ως δράστες τρία άτομα. Κατά τις χθεσινές έρευνες βρέθηκαν δύο όπλα, 500 φυσίγγια, μικροποσότητα χασίς και 4.000 ευρώ.