Ο Τάσος Κάρλες «ταπώνει» τους αμφισβητίες για τα έργα των 50 εκ. ευρώ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η λαϊκή παροιμία "όταν λείπει η γάτα χορεύουν τα ποντίκια", δεν βρήκε εφαρμογή (όπως πολλοί περίμεναν) στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά της περασμένης Τετάρτης.

Και αυτό γιατί ο έμπειρος αναπληρωτής Δήμαρχος Πειραιά και πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Κάρλες, "χόρεψε" με τις καταιγιστικές απαντήσεις του όλη την αντιπολίτευση, που περίμενε πως και πως την απουσία του Δημάρχου Πειραιά (σ.σ. ταξίδευε στη Μασσαλία) προκειμένου να στήσει στον "τοίχο" την πλειοψηφούσα παράταξη του Δήμου. Από νωρίς, φάνηκαν οι διαθέσεις ορισμένων δημοτικών συμβούλων να "πυροδοτήσουν" το κλίμα.

Μάλιστα, κάποιοι εξ' αυτών, όπως ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Σήφης Βουράκης, εξέδωσαν ανακοινώσεις στις οποίες χρησιμοποίησαν αποσπάσματα δηλώσεων ή παραποίησαν τοποθετήσεις του αναπληρωτή δημάρχου Πειραιά προκειμένου να τον εκθέσουν στα μάτια του Δημάρχου και του Πειραϊκού λαού.

Δεν το κατάφεραν!

Ο Τάσος Κάρλες, με πολυετή εμπειρία στα αυτοδιοικητικά, ουδέποτε έπαιξε παιχνίδια εντυπώσεων.

Δεν έχει ανάγκη άλλωστε να το κάνει γιατί μιλάει πάντα με στοιχεία και αριθμούς!

Με ντοκουμέντα!

... Και όσοι δεν ξέρουν ίσως λόγω απειρίας, να ερμηνεύουν σωστά αυτά τα στοιχεία, είναι εκείνοι που μπαίνουν πρώτοι στο φαύλο κύκλο του λαϊκισμού και της αντιπολίτευσης τύπου "κολάζ".

O T. Κάρλες τονίζει ότι υπάρχει «έλλειμμα αιρετών» στον Πειραιά που έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου. «Για κάποιους θα έλεγα ότι η σιωπή είναι χρυσός και καλώ τους Πειραιώτες που ξέρουν και γνωρίζουν πράγματα, να τους στείλουν σπίτι τους γιατί είναι ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΟΙ!» προσθέτει σε δηλώσεις του.

Σύμφωνα λοιπόν με τον αναπληρωτή δήμαρχο Τάσο Κάρλε, μόνο κάποιοι αδαείς μπορούν να πιστεύουν ότι υπάρχει νόμιμος τρόπος να ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ σχετικά με την διαθεσιμότητα των εργαζομένων του Δήμου. Υπογραμμίζει:"Ο δήμαρχος έχει τον τρόπο να απορροφήσει τους εργαζόμενους αυτούς για τις ανάγκες του δήμου με νόμιμες διαδικασίες και μεθόδους (σχέσεις ορισμένου χρόνου κτλ)".

Προσθέτει επίσης, ο Τ. Κάρλες ότι στον Πειραιά δεν περισσεύει κανείς και ότι η δημοτική Αρχή Μιχαλολιάκου ήταν και είναι πάντα δίπλα στους εργαζόμενους!

Για το θέμα των 5 ακινήτων του Δήμου (Πύργος, Ράλλειος κτλ) που έχουν βγει σε διεθνή διαγωνισμό, ο Τάσος Κάρλες δήλωσε ότι θα αλλάξουν κάποιοι όροι προκειμένου για να γίνουν πιο "ελκυστικά", πράγμα λογικό, αν αναλογιστούμε ότι προς το παρόν, το ενδιαφέρον είναι μικρό. Αισιοδοξεί δε ότι θα υπάρξει θετικό αποτέλεσμα από αυτή την διαδικασία.

Για τη κατεδάφιση του κουφαριού της πρώην Ραλλείου είναι απόλυτα σύμφωνος με τη σκέψη του δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου ο οποίος επιθυμεί, στο σημείο αυτό, να δημιουργηθεί πλατεία και υπόγειο γκαράζ. "Είναι μια πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι και ταυτίζεται με την επιθυμία πολλών Πειραιωτών. Θα συζητηθεί και θα εφαρμοστεί στην ώρα της" καταλήγει.

Ο Τάσος Κάρλες όμως... έκλεισε και τα στόματα όσων πήγαν να υπονομεύσουν το έργο που συντελείται στο Δήμο Πειραιά.

"Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, ΠΟΤΕ στον παρελθόν ο Πειραιάς δεν πήρε τέτοιες ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις. Όσα χρήματα πήρε ο Δήμος Πειραιά τα τελευταία 10 χρόνια τα πήρε ο Β. Μιχαλολιάκος μέσα σε ένα χρόνο. Μιλάμε για εξασφαλισμένα χρήματα από το ΕΣΠΑ ύψους 50 εκ. ευρώ! Και δεν είναι "αέρας"... Είναι εγκεκριμένα κονδύλια. Ο Πειραιάς θα λάβει περίπου 30 εκ. ευρώ για έργα εντός του Σεπτεμβρίου και άλλα 20 εκ. ευρώ εντός του Οκτωβρίου.

Εξηγούμαι:

- 3 εκ. ευρώ για αναπλάσεις πέριξ της πόλεως (βελτίωση λειτουργικότητας κοινόχρηστων χώρων και αναβάθμιση αστικού περιβάλλοντος στο Δήμο Πειραιά). Το έργο κοντεύει να τελειώσει.

- 3 εκ. ευρώ για αγωγούς αποχέτευσης στα διαμερίσματα Α,Β,Γ,Δ (έχει ήδη ξεκινήσει)

- 3 εκ. για αγωγούς αποχέτευσης στο Ε’ Διαμέρισμα (έχει ξεκινήσει)

- 2 εκ. ευρώ για έργα βιοκλιματικής αναβάθμισης σε ανοιχτούς χώρους. Δημοπρατείται στις 10/9/2013

-19 εκ. ευρώ για έργα ολοκληρωμένης αστικής ανάπλασης (δρόμους, νησίδες, πεζοδρόμια, ποδηλατόδρομους κτλ). Δημοπρασία 17/9/2013

-700 χιλ. ευρώ για τον Ξενώνα Κακοποιημένης Γυναίκας

-147 χιλ. ευρώ για αναμόρφωση του γηπέδου μπάσκετ στο Πάρκο Δηλαβέρη

-145 χιλ ευρώ για υπαίθριο θέατρο στο Πάρκο Δηλαβέρη

...και πολλά άλλα όπως για παράδειγμα χρηματοδότηση για την ανακατασκευή του κτιρίου επί της Βασιλέως Γεωργίου και Βούλγαρη (2 εκ. 175 χιλ με δημοπρασία 27/8/2013).

Όλα εγκεκριμένα, χρηματοδοτούμενα και με "καθαρές" δημοπρασίες αναρτημένες στο site του Δήμου Πειραιά (για όποιον ενδιαφέρεται)".

Όσο για την μεγάλη κουβέντα που έχει γίνει γύρω από τα οικονομικά του Δήμου, ο αναπληρωτής δήμαρχος μας γνωστοποιεί τα εξής: "Παραλάβαμε ένα Δήμο με 140 εκ. ευρώ χρέος και μέσα σε λίγα χρόνια καταφέραμε να μειώσουμε το χρέος μας στα 130 εκ. ευρώ! Πληρώσαμε 10 εκ. ευρώ κεφάλαιο και επιπλέον, 20 εκ. ευρώ σε τόκους λαμβάνοντας παράλληλα περίοδο χάριτος στην αποπληρωμή του κεφαλαίου. Όλα όπως βλέπετε δουλεύουν "ρολόι", από την καθαριότητα μέχρι και την ΔΗΡΑΠ. Παράγουμε σημαντικό έργο και προσφέρουμε πολλά στους πολίτες".

Και ο Τάσος Κάρλες καταλήγει:

"Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος πρέπει να πάρει το βραβείο "Νοικοκύρη" Δημάρχου! Αν είχε παραλάβει ένα δήμο ίσα βάρκα ίσα νερά, σήμερα, θα ήταν πλεονασματικός! Ποιος να το φανταζόταν αυτό σε μια περίοδο πραγματικής σφαγής για την αυτοδιοίκηση. Να σημειωθεί εδώ ότι στο Δήμο Πειραιά συμβαίνει το εξής παράλογο: Πληρώνουμε 22 εκ. ευρώ σε μισθούς και εισπράττουμε 16 εκ. ευρώ από τους ΚΑΠ! Για πείτε μου με αυτό το δεδομένο, ποιος δήμαρχος εκτός του Μιχαλολιάκου θα μπορούσε να τα βγάλει πέρα... Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ έχει ανάγκη έναν δήμαρχο του μεγέθους του Βασίλη Μιχαλολιάκου. Αν δεν ήταν εκείνος, τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα από αυτά που κάποιοι φαντάζονται. Το πρόσφατο παρελθόν άλλωστε, το απέδειξε. Το βασικό πλεονέκτημα είναι ότι αυτή η δημοτική Αρχή Μιχαλολιάκου, δεν κοιτάει πίσω αλλά μπροστά..."     


Διαβάστε επίσης:

Αναπλάσεις με έργα 50 εκατ. ευρώ στον Πειραιά από Μιχαλολιάκο