ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Αυτοί είναι οι ληστές που σκορπούσαν τον τρόμο σε ανήλικους και ηλικιωμένους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο φόβος και ο τρόμος, ανηλίκων και ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής και του Πειραιά, είχαν γίνει δύο Ρομά, ηλικίας 17 και 28 ετών, που συστηματικά διέπρατταν ληστείες.

Το Τ.Α. Αγίας Βαρβάρας, πριν από λίγες ημέρες, προέβη τελικά στην εξάρθρωση της συμμορίας των δύο ανδρών, ενώ σε βάρος τους, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της σύστασης συμμορίας, των ληστειών κατά συρροή, κατά συναυτουργία, τετελεσμένες και σε απόπειρα, της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής από υπαίτιο που διαπράττει κλοπές και ληστείες κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατά συρροή, της παράνομης οπλοφορίας και της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Η ΕΛ.ΑΣ., κάνοντας χρήση σχετικής εισαγγελικής διάταξης, έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία τους.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τoυς:

Ζαχαρίου Νικόλα, αγνώστου πατρός και της Δέσποινας, γεννηθέντα στις 27-9-1990 στη Νίκαια Αττικής

Δημητρίου Χρήστο του Κωνσταντίνου και της Δέσποινας, γεννηθέντα στις 25-11-1990 στη Νίκαια Αττικής

Από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφάλειας προέκυψε ότι τουλάχιστον από τις αρχές του 2018, ο 17χρονος και ο 28χρονος είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη ληστειών σε βάρος πεζών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Το σχέδιο τους ήταν αρκετά απλό. Κινούμενοι, βραδινές ώρες, στις περιοχές της Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Πετρούπολης, Αγίων Αναργύρων, Νίκαιας, Δραπετσώνας και Αγίου Ιωάννη Ρέντη εντόπιζαν και στοχοποιούσαν ανήλικους και ηλικιωμένους, σε στάσεις λεωφορείων και ακολούθως τους προσέγγιζαν με διάφορα προσχήματα.

Στη συνέχεια, με την απειλή όπλου ή με σωματική βία, τους αποσπούσαν κυρίως κινητά τηλέφωνα, τα οποία διοχέτευαν αμέσως σε κλεπταποδόχους. Σε πολλές περιπτώσεις δεν δίσταζαν να χτυπήσουν τα θύματά τους προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους.

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν το βράδυ της 10ης Μαρτίου τους δύο ληστές, περνώντας χειροπέδες στον 17χρονο, λίγη ώρα μετά τη διάπραξη ληστείας σε βάρος ανηλίκου, στην Αγία Βαρβάρα. Από την περαιτέρω έρευνα, πρόεκυψε ότι οι ανωτέρω έχουν διαπράξει δεκατέσσερις ληστείες σε διάφορες περιοχές της Αττικής.