Ενας… Ναΐτης στον Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μετά από πάρα πολύ μεγάλο διάστημα επενδυτικής απραξίας στη χώρα μας, η Intercontinental International (ICI ΑΕΕΑΠ) επανήλθε με την αγορά ενός ακινήτουστον Πειραιά και συγκεκριμένα στην οδό Χατζηκυριάκου 24, στην Ακτή Μιαούλη, με τίμημα 1,825 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο ακίνητο, που βρίσκεται στο ισόγειο ενός κτιρίου γραφείων, είναι μισθωμένο στη γνωστή αλυσίδα super market «Σκλαβενίτης».

Τώρα, θα μου πείτε ποια είναι η ICI και δεν θα έχετε άδικο. Να σας ενημερώσω λοιπόν ότι πριν από λίγα χρόνια είχε εξαγοράσει από την τότε Εμπορική Τράπεζα με τίμημα 45 εκατ. ευρώ χαρτοφυλάκιο 14 εμπορικών και επαγγελματικών ακινήτων. Επίσης πριν από περίπου έναν χρόνο είχαν κυκλοφορήσει φήμες ότι, μεταξύ άλλων, ο βασικός μέτοχος και πρόεδρος της εταιρείας, Αριστοτέλης Χαλικιάς, και το μέλος του Δ.Σ. Απόστολος Ταμβακάκης (σ.σ. πρώην δ.σ. της Εθνικής) είχαν ενδιαφερθεί για την εξαγορά της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος (IBG), θυγατρικής του ομίλου της Λαϊκής Τράπεζας.

Ποιος είναι ο ιππότης

Ο κ. Αρ. Χαλικιάς έχει εκτεταμένη εμπειρία στον τραπεζικό κλάδο, καθώς και στην ανάπτυξη, τις επενδύσεις και τη διαχείριση ακινήτων στις ΗΠΑ. Από το 2000 κατέχει τη θέση του προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Republic Bank of Chicago.

Από το 1994 είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intercontinental Real Estate & Development Corporation. Είναι υποπρόξενος στο Γενικό Προξενείο Ισλανδίας, παράρτημα Σικάγου, πρώην πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος του Εθνικού Ελληνικού Μουσείου και εμπλέκεται σε πολλές πολιτικές και φιλανθρωπικές οργανώσεις, όπως: Στρατιωτικό Τάγμα των Ναϊτών Ιπποτών (ως Ιππότης), American Management Association, Chief Executive Officers Club, Chicago Economic Club, Επιτροπή Ελληνικής Κληρονομιάς, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και Ελληνοαμερικανική Ακαδημία.

Πηγή: Moneypro.gr