Δείτε τα έργα ΕΣΠΑ 20 εκ. ευρώ που θα αλλάξουν τον Πειραιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε εκπομπή του δημοτικού ραδιοφώνου 90.4 μίλησε ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος, αναφερόμενος αναλυτικά, στα μεγάλα έργα που θα πραγματοποιηθούν με συγχρηματοδότηση ΕΣΠΑ και θα αλλάξουν την όψη του Πειραιά.

Δείτε αναλυτικά όλες τις παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν τα επόμενα 2-3 χρόνια και θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα του λιμανιού και του κέντρου της πόλης, όπως ακριβώς τις περιέγραψε ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος.


«Μετά από απίστευτες σκληρές προσπάθειες όλων μας, των συνεργατών μου και εμού προσωπικά και τη συνεργασία με όλους τους κυβερνητικούς παράγοντες και πρώτο τον Πρωθυπουργό, μπήκε και η τελική σφραγίδα, για την εκτέλεση έργων μεγάλης εκτάσεως. Έργων που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και πενήντα χρόνια. Έργων που έχει ανάγκη ο Πειραιάς. Έργα συνολικού προϋπολογισμού που υπερβαίνει τα εξήντα εκ. ευρώ και τα οποία θα δημοπρατηθούν εντός του Σεπτεμβρίου. 



Περιλαμβάνουν τον πεζόδρομο από τη Λεύκα μέχρι και τον Άγιο Διονύσιο, περιλαμβάνουν την ριζική ανάπλαση της Ακτής Μιαούλη από τον Άγιο Διονύσιο μέχρι τον Άγιο Νικόλαο, των δύο πεζοδρομίων ένθεν και ένθεν, το οδόστρωμα, τη νησίδα, τον εξωραϊσμό των όψεων όλων των κτηρίων, το φωτισμό των εκκλησιών μας, με τη σύμφωνη γνώμη του Μητροπολίτη μας, καθώς και το φωτισμό κτηρίων υψηλής αρχιτεκτονικής αξίας. Την 2ας Μεραρχίας, την παλαιά Τρούμπα, την Τερψιθέα, το Πασαλιμάνι, την πλατεία Αλεξάνδρας και όλους τους δρόμους κάθετους και παράλληλους από το Πασαλιμάνι μέχρι την Ελευθερίου Βενιζέλου, την Πηγάδα, τις σχολικές στέγες. Έρχεται «καταιγίδα» έργων. 



Οριστικοποιήθηκε η σύμφωνη γνώμη της κυβερνήσεως για ένταξη στο ΕΣΠΑ του υπόγειου δρόμου ΣΕΦ – λιμάνι που λυτρώνει, ανακουφίζει, λύνει μόνιμα το κυκλοφοριακό πρόβλημα του Πειραιά. Η κατεδάφιση της Ραλλείου και η δημιουργία υπόγειου χώρου στάθμευσης που θα καλύπτει την επισκεψιμότητα του Δημοτικού Θεάτρου. Το Δημοτικό Θέατρο θα δώσει τη λάμψη του στον πολιτισμό ολόκληρης της Ευρώπης. Επίσης, δώδεκα εκ. ευρώ μέσω ΕΣΠΑ για την κατασκευή της Ραλλείου. Επιτέλους, έχουμε τις καθαρότερες παραλίες, με ελεύθερη είσοδο για όλους.»


Αντίστοιχα έργα θα υλοποιηθούν και στις γειτονιές του Πειραιά όπως πληροφορούμαστε, με παρεμβάσεις σε Μανιάτικα, Καμίνια, Παλιά Κοκκινιά κλπ.