UNICEF και Ολυμπιακός βράβευσαν τον Μανώλη Σφακιανάκη και πολλά παιδιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η UNICEF τίμησε με το βραβείο UNICEF 2014 τον διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη για τη σημαντική του συμβουλή στην προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών στην Ελλάδα. Το βραβείο παρέδωσε ο γενικός διευθυντής της UNICEF Ελλάδας, Ηλ. Λυμπέρης.

Στην εκδήλωση που έγινε σήμερα (20/11/2014) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δικαιωμάτων του Παιδιού 20 Νοεμβρίου, έγινε και βράβευση παιδιών από σχολεία και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια όλης της χώρας που συμμετείχαν στην καμπάνια της UNICEF «Η κατάσταση των Παιδιών στον κόσμο- Ας οραματιστούμε ξανά το μέλλον: Καινοτομία για κάθε παιδί".

Η σημερινή μέρα συνέπεσε με τη συμπλήρωση, φέτος, 25 ετών από την υιοθέτηση από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1989, της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Τα παιδιά γράφουν και ζωγραφίζουν τα δικαιώματά τους», οι μαθητές δημιούργησαν αφίσες, παραμύθια, βιβλία και εφημερίδες στέλνοντας το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης σε όλα τα παιδιά του κόσμου.

Βραβεία έδωσαν επίσης η υφυπουργός Υγείας, Κ. Παπακώστα και ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης. Επίσης, συμμετείχε ο ηθοποιός Ιω. Ζουγανέλης, ενώ εκ μέρους του ποδοσφαιρικού τμήματος του Ολυμπιακού που έχει συνάψει ειδική συμφωνία με τη Unicef, παρέστησαν ο προπονητής της ομάδας κ. Μίτσελ και οι ποδοσφαιριστές Αλ. Ντομίγκεζ και Μ. Μέγιερι, που βράβευσαν κάποια από τα παιδιά που διακρίθηκαν.

Συντονιστής στην εκδήλωση ήταν ο δημοσιογράφος Παύλος Τσίμας.

Ο πρόεδρος της UNICEF Eλλάδας, Λ. Κανελλόπουλος, σε ομιλία του, υπογράμμισε πως «όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως γλώσσας και καταγωγής έχουν τα ίδια δικαιώματα, έτσι και τα παιδιά, μέσα από αυτήν τη σύμβαση έχουν ίδια δικαιώματα, σε όλο τον κόσμο» ενώ ανέφερε ότι «οι συνθήκες διαβίωσης των παιδιών σε όλο τον κόσμο έχουν βελτιωθεί».

Εξάλλου, η υφυπουργός Υγείας δήλωσε μεταξύ άλλων, πως «κανένα παιδί δεν μπορεί να μένει αφρόντιστο ως προς στην υγεία του και κανένα βρέφος δεν θα πρέπει να στερείται την πρόσβαση σε τροφή», κάνοντας λόγο για νέο σχέδιο νόμου που υποστηρίζει αυτές τις αξίες.

Τα έργα των παιδιών εκτίθενται στη Στοά του Βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου), από Πέμπτη 20 Νοεμβρίου έως την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.