ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 – ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Αυτοί θα είναι Υποψήφιοι απέναντι στον Γιάννη Μώραλη (ΟΝΟΜΑΤΑ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Βρισκόμαστε 1,5 χρόνο περίπου πριν τις Δημοτικές Εκλογές του 2019 και το ενδιαφέρον στον Πειραιά κορυφώνεται, σχετικά με τους Υποψηφίους Δημάρχους που θα διεκδικήσουν τον δημαρχιακό θώκο της πόλης για τα επόμενα 5 χρόνια (2019-2024), κατά τα οποία αναμένεται η αναπτυξιακή «εκτόξευση» του Μεγάλου Λιμανιού.

Το Piraeuspress.gr άνοιξε πρώτο τον «Φάκελο» Δημοτικές Εκλογές 2019 για τον Πειραιά και όπως φαίνεται από τα στατιστικά του εισαγωγικού άρθρου, οι Πειραιώτες αναμένουν με ιδιαίτερη αγωνία τις εξελίξεις στην πόλη τους.

Είναι ενδεικτικό ότι το εν λόγω άρθρο κατέγραψε περισσότερα από 9.000 κλικ σε λιγότερες από 48 ώρες, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Google.

26913890_10215150098730782_525279497_n

Σήμερα, το Piraeuspress.gr, παρουσιάζει τον «χάρτη» των υποψηφιοτήτων για τον Δήμο Πειραιά, όπως κατεγράφη ύστερα από ρεπορτάζ αρκετών ημερών.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΩΡΑΛΗΣ

Ο νυν Δήμαρχος Πειραιά θα είναι εκ νέου υποψήφιος, όπως διατυπώνει τόσο ο ίδιος όσο και οι στενοί του συνεργάτες, ολοένα και πιο επιτακτικά.

Μάλιστα, τις τελευταίες μέρες διαβάσαμε και σχετικά δημοσιεύματα τόσο στα κοινωνικά δίκτυα όσο και σε φίλα προσκείμενα προς τον κ. Μώραλη ΜΜΕ, που επιβεβαιώνουν την πρόθεσή του να διεκδικήσει εκ νέου τη Δημαρχία.

Πριν λίγα 24ωρα πραγματοποιήθηκε και μίνι μάζωξη του συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής» σε γνωστό μεζεδοπωλείο της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας, η οποία διόλου τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Γιάννης Μώραλης είναι αποφασισμένος να υπερασπιστεί το έργο του ζητώντας και πάλι την ψήφο και την εμπιστοσύνη του πειραϊκού λαού.

ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Εδώ τα πράγματα είναι κάπως πιο περίπλοκα!

Και σε μεγάλο βαθμό οι όποιες πρωτοβουλίες θα καθοριστούν από το εάν οι επικείμενες Δημοτικές Εκλογές θα διεξαχθούν με απλή αναλογική ή όχι.

Καθώς η κόντρα μεταξύ Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και Ολυμπιακού φουντώνει ολοένα και περισσότερο, δημιουργούνται δυο τάσεις για την επόμενη υποψηφιότητα που θα λάβει το χρίσμα στο Δήμο Πειραιά.

Η πρώτη τάση εκφράζεται από τον «αυτοπροτεινόμενο» για υποψήφιο Δήμαρχο Πειραιά και πρώην Γενικό Γραμματέα των ΑΝΕΛ Γιάννη Μοίρα, ο οποίος εσχάτως έχει «πλησιάσει επικίνδυνα» τον ΣΥΡΙΖΑ, σε επίπεδο πολιτικής!

Ο κ. Μοίρας στήνει ένα έντονα αντιπολιτευτικό προφίλ προς τον Εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, θέλοντας να καταστεί ο κύριος εκφραστής των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στο Λιμάνι.

Βάσει του ρεπορτάζ, η εν λόγω υποψηφιότητα συναντά εμπόδια τόσο από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από τον χώρο των ΑΝΕΛ, καθώς τον πρώτο λόγο στην Α’ Πειραιά δικαιωματικά (λόγω αριθμού ψήφων) έχει ο Δημοσιογράφος- Πολιτευτής των ΑΝΕΛ και νυν Σύμβουλος και στενός συνεργάτης του Υπουργού Νίκου Παππά, Γιώργος Χριστοφορίδης.

Το δεύτερο δυνατό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί σταθερή αξία για το συγκεκριμένο κομματικό χώρο στο Δήμο Πειραιά, δεν είναι άλλος από τον Βουλευτή Α Πειραιά και τέως Υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα.

Είναι γνωστό τοις πάσι στο Μεγάλο Λιμάνι, ότι το ανεκπλήρωτο όνειρο του κ. Δρίτσα είναι η Δημαρχία της πόλης του Πειραιά.

Και τώρα διαβλέπει τη μεγάλη ευκαιρία, δεδομένου ότι έχει παραμείνει για μακρύ χρονικό διάστημα μακριά από την Κυβέρνηση, αποφεύγοντας τη σκληρή κριτική.

Σε περίπτωση που ο Θοδωρής Δρίτσας αποφασίσει να κατέλθει εκ νέου ως υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά στις Εκλογές του 2019, θεωρείται δεδομένο ότι θα λάβει και το επίσημο χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ και ως εκ τούτου θα υπερκεράσει και οποιαδήποτε υποψηφιότητα προερχόμενη από τους ΑΝΕΛ.

ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ

Το «παιχνίδι» γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον, καθώς καταγράφονται και δυο άκρως ενδιαφέρουσες τάσεις από τα παλιά...

Δυο Πειραιώτες που έχουν συνδέσει την πολιτική τους σταδιοδρομία αλλά και τη ζωή τους ολόκληρη με τον Πειραιά, μπαίνουν στο «κάδρο» των Δημοτικών Εκλογών του Πειραιά, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Piraeuspress.gr.

Ο πρώτος δεν είναι άλλος από τον τ. Δήμαρχο Πειραιά και επί πολλά έτη Βουλευτή Α Πειραιά & Νήσων Βασίλη Μιχαλολιάκο.

Θεωρώντας ο ίδιος ότι δεν ολοκλήρωσε το έργο του κατά την 4ετία που διοίκησε τον Δήμο Πειραιά, πιστεύει ότι ίσως είναι η καταλληλότερη ευκαιρία να διεκδικήσει τη Δημαρχία και να εισέλθει εκ νέου στην ενεργό πολιτική δράση.

Σε περίπτωση που λάβει την οριστική απόφαση να είναι Υποψήφιος το 2019, πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα κατέλθει στις Εκλογές μη επιδιώκοντας επίσημο χρίσμα από τη ΝΔ.

Βασικός υποστηρικτής του θα είναι ο γαμπρός του και Βουλευτής με τη ΝΔ στην Α Πειραιά Κώστας Κατσαφάδος, ενώ ο στενός πυρήνας των συνεργατών του, θα αποτελείται από τα βασικά στελέχη του Συνδυασμού «Μας Ενώνει ο Πειραιάς».

Ο ίδιος, δεν αναμένεται να δημοσιοποιήσει επισήμως τις προθέσεις του πριν το τέλος του 2018!

Ο δεύτερος, είναι ένας ιδιαίτερα δημοφιλής στον Πειραϊκό λαό πολιτικός, διακεκριμένος ποινικολόγος, ο οποίος για αρκετό χρονικό διάστημα παραμένει εκτός από τα κοινά του Πειραιά.

Και ενώ ο ίδιος δεν έχει συζητήσει το ενδεχόμενο να είναι Υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, εντούτοις δέχεται πιέσεις από το στενό του περιβάλλον και όχι μόνο, να κάνει δυναμικό come back στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές.

Δεν είναι άλλος από τον τ. Βουλευτή Πέτρο Μαντούβαλο, ο οποίος στις προηγούμενες Δημοτικές Εκλογές, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επικράτηση του Γιάννη Μώραλη, καθώς εκτός ότι τον στήριξε ανοιχτά, ήταν ένας εκ των βασικών «παικτών» που χάραξαν τη στρατηγική της υποψηφιότητας Μώραλη.

Ο ίδιος έχει χαράξει πορεία για τις Βουλευτικές Εκλογές αλλά οι συγκυρίες και οι εξελίξεις στο Μεγάλο Λιμάνι είναι εκείνες που πιθανώς να καθορίσουν την τελική του επιλογή.

Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στη μεγάλη μάχη του 2010, όταν υποψήφιοι ήταν οι Μίχας, Μιχαλολιάκος, Μαντούβαλος, ο τελευταίος θα μπορούσε κάλλιστα να είχε εκλεγεί Δήμαρχος Πειραιά κατά το εκλογικό θρίλερ που εκτυλίχθηκε τότε... και για πολλούς θεωρείται ίσως ο «αδικημένος» εκείνης της εκλογικής αναμέτρησης, καθώς δεν του δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξει τι μπορεί να κάνει για τον Πειραιά ως Δήμαρχος!

Η ΕΚΠΛΗΞΗ

Και βέβαια δε θα μπορούσε να υπάρχει Εκλογική Διαδικασία στον Πειραιά χωρίς μια μεγάλη έκπληξη!

Άλλωστε στο Μεγάλο Λιμάνι είμαστε συνηθισμένοι ή κατά άλλους «εθισμένοι» στις εκπλήξεις.

Η «έκπληξη» των Δημοτικών Εκλογών του 2019 αναμένεται να «σκάσει» από τη «Φωνή της Λογικής»...

Στόχος θα είναι να εκφραστεί μια σημαντική μερίδα Πειραιωτών - πολλοί εκ των οποίων ψήφισαν Γιάννη Μώραλη την προηγούμενη φορά - οι οποίοι θεωρούν ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν αντεπεξήλθε στο ύψος των περιστάσεων καθώς δεν υλοποίησε σημαντικές προεκλογικές δεσμεύσεις της.

Και σε αυτή την περίπτωση πάντως, οι συγκυρίες θα παίξουν τον καθοριστικό παράγοντα, που πιθανότατα να επηρεάσει σημαντικά το αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών του 2019 στον Πειραιά.