ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα θεατρικού παιχνιδιού στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εκπαιδευτικό πρόγραμμα θεατρικού παιχνιδιού με θέμα "Ήχοι - Μύθοι - Παραμύθι" πραγματοποιείται στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά για τη σχολική χρονιά 2014-2015, σε συνεργασία με παιδαγωγό θεάτρου - θεατρικού παιχνιδιού και βιωματικής εκπαίδευσης δια μέσω των τεχνών.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα διαρκέσει έως τον Ιούνιο του 2015 και περιλαμβάνει μηνιαίες συναντήσεις διάρκειας μιας ώρας σε ομάδες των 15 παιδιών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενότητες που δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να συνδυάσουν τη μουσική, την κίνηση και τη φαντασία τους. Παίζουν πρωτότυπα αυτοσχέδια μουσικά όργανα και κουκλοθέατρο και φτιάχνουν τα δικά τους παραμύθια. Στο τελευταίο δίμηνο, πριν την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, θα γίνει παρουσίαση από τα παιδιά στους γονείς τους.

Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών κα Χαραλαμπία Ζηλάκου δήλωσε:

"Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θεατρικού παιχνιδιού που πραγματοποιείται σε όλους τους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Πειραιά, εντάσσεται στην προσπάθεια της δημοτικής Αρχής για να προσφέρουμε στα παιδιά προσχολικής ηλικίας, εκτός από την εκπαίδευση, ποικίλα ερεθίσματα που θα βοηθήσουν στην κοινωνική και πνευματική τους ανάπτυξη. Μέσα από το θεατρικό παιχνίδι τα παιδιά διασκεδάζουν, κοινωνικοποιούνται και ανακαλύπτουν τις καλλιτεχνικές τους δεξιότητές".