ΜΕΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ: Σε τι στάδιο βρίσκονται οι εργασίες – Όλες οι εξελίξεις των τελευταίων δυο μηνών

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με έντονους ρυθμούς συνεχίζονται καθημερινά οι εργασίες για το μετρό στον Πειραιά.

Κάθε μήνας που περνά το μεγάλο λιμάνι βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά στο να υποδεχτεί το μεγάλης σπουδαιότητας έργο.

Κάτοικοι και επισκέπτες του Πειραιά αναμένουν με μεγάλη αγωνία το νέο μέσο που θα αλλάξει την καθημερινότητα των μετακινήσεων τους.

Δείτε αναλυτικά την εξέλιξη των εργασιών του μετρό σε Πειραιά, Κορυδαλλό και Νίκαια τους τελευταίους δύο μήνες:

Η εξέλιξη των εργασιών για τον μήνα Σεπτέμβριο:

Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την προσωρινή αποστράγγιση του τελικού δαπέδου εκσκαφής του κυρίως Σταθμού, την υδατοστεγάνωση της πλάκας θεμελίωσης του κυρίως Σταθμού καθώς και την εκσκαφή και αντιστήριξη της σήραγγας ΝΑΤΜ του Σταθμού (Α’ Φάση). Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την υδατοστεγάνωση εξωτερικών περιμετρικών τοιχίων, την κατασκευή μόνιμης επένδυσης του κυρίως Σταθμού (σκυροδέτηση πλάκας θεμελίωσης στο επίπεδο -3 των αποβαθρών) και την εκσκαφή και αντιστήριξη σήραγγας ΝΑΤΜ του Σταθμού (Β’ Φάση).

Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής έως και το 11ο επίπεδο, η εφαρμογή εκτοξευόμενου σκυροδέματος στο 4ο, 8ο και 10ο επίπεδο και η κατασκευή προεντεταμένων αγκυρίων του 4ου επίπεδου του κυρίως κτηρίου του Σταθμού.

Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τις οδεύσεις δικτύων οπτικών ινών ΟΤΕ, παρόχων και ΔΕΗ, στη βόρεια πλευρά. Στο πλαίσιο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ολοκληρώθηκε η κατασκευή στρώσεων οδοστρωσίας και ασφαλτικών, η κατασκευή προσωρινού τοιχίου περίφραξης ΟΛΠ και η τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων ΟΛΠ. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την επέκταση της εργοταξιακής κατάληψης / περίφραξης, την κατασκευή πεζοδρομίων και νησίδων, την τοποθέτηση κυκλοφοριακών πινακίδων και την κατασκευή τοιχίου κυκλοφοριακής παράκαμψης.

Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Ολοκληρώθηκε η εκσκαφή και εγκατάσταση του συστήματος προσωρινής αντιστήριξης (εκτοξευόμενο σκυρόδεμα- προεντεταμένα αγκύρια) 3ο ταμπάνι (+2.00) και σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή και εγκατάσταση συστήματος προσωρινής αντιστήριξης (εκτοξευόμενο σκυρόδεμα- προεντεταμένα αγκύρια) για το 4ο επίπεδο εκσκαφής στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου. Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής πασσάλων προσωρινής αντιστήριξης και σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή κεφαλόδεσμου στο Φρέαρ Δεληγιάννη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η αρχαιολογική ανασκαφή στο Φρέαρ Αερισμού.

Η εξέλιξη των εργασιών για τον μήνα Οκτώβριο:

Σταθμός ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες υδατοστεγάνωσης του Σταθμού έως το επίπεδο οροφής καθώς και οι εργασίες τοποθέτησης οπλισμού και σκυροδέτησης του επιπέδου έκδοσης εισιτηρίων.

Σταθμός ΝΙΚΑΙΑ: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες προσωρινής αποστράγγισης και υδατοστεγάνωσης του πυθμένα σήραγγας ΝΑΤΜ του κυρίως Σταθμού, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής της μόνιμης επένδυσης του κυρίως Σταθμού (εξωτερικά περιμετρικά τοιχία και υποστυλώματα από επίπεδο -3 των αποβαθρών έως το επίπεδο -2 της πλάκας έκδοσης εισιτηρίων).

Σταθμός ΜΑΝΙΑΤΙΚΑ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την εκσκαφή και προσωρινή αντιστήριξη του κυρίως κτιρίου Σταθμού καθώς και οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης φάσεων της κύριας σήραγγας του Σταθμού.

Σταθμός ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για την παράκαμψης δικτύων οπτικών ινών ΟΤΕ και παρόχων, ΔΕΗ και δικτύου ομβρίων. Στο πλαίσιο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής δικτύου φωτεινής σηματοδότησης. Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται η διερευνητική τομή προς εντοπισμό των θεμελίων της πεζογέφυρας καθώς και οι διερευνητικές τομές για την επιβεβαίωση των στοιχείων θεμελίωσης του κτιρίου του ΗΣΑΠ.

Σταθμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ: Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή και η εγκατάσταση του συστήματος προσωρινής αντιστήριξης (εκτοξευόμενο σκυρόδεμα- προεντεταμένα αγκύρια) για το 5ο επίπεδο εκσκαφής (-4,00), εκτός της περιοχής ράμπας εισόδου στην πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες εκσκαφής και προσωρινής αντιστήριξης για το 1ο επίπεδο στο Φρέαρ Δεληγιάννη, και οι εργασίες τοποθέτησης πινακίδων για την υλοποίηση της κυκλοφοριακής ρύθμισης για την κατάληψη της οδού Τσαμαδού στο Φρέαρ Πανεπιστήμιο.

Η εκσκαφή σήραγγας έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 26%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΔΩ