ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Δείτε ποια δρομολόγια λεωφορείων αλλάζουν σήμερα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αρκετές θα είναι οι αλλαγές που θα γίνουν σήμερα, Δευτέρα  10/11 στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε περιοχές της Αττικής ανάμεσά τους και ο Πειραιάς.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

Διακόπτεται η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής 232 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΥΜΗΤΤΟΣ-ΒΥΡΩΝΑΣ», η οποία συνδέει Δραπετσώνα, Πειραιά, Μοσχάτο, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Δάφνη Υμηττό και Βύρωνα και συγχωνεύεται με την γραμμή 218 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ- ΥΜΗΤΤΟΣ- ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ».

Η 218 μετονομάζεται σε «ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΣΤ.ΔΑΦΝΗ» και θα έχει τέρμα στον σταθμό της γραμμής 2 του Μετρό «Δάφνη», ενώ τροποποιείται η πορεία της.

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ:

-Αναστέλλεται η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής Β3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ- ΓΛΥΦΑΔΑ», η οποία συνδέει το κέντρο της Αθήνας με την Γλυφάδα, μέσω της λεωφόρου Βουλιαγμένης και συγχωνεύεται με την γραμμή Α3 «ΑΚΑΔΗΜΙΑ- ΓΛΥΦΑΔΑ», η οποία αλλάζει σε κάποια σημεία την πορεία της.

-Μετατρέπεται η λεωφορειακή γραμμή Ε22 από Express σε κανονική και μετονομάζεται σε 122 «ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΣΑΡΩΝΙΔΑ», διατηρώντας την ίδια Αφετηρία και Τέρμα, ενώ τροποποιείται η πορεία της.

-Σταματά η κυκλοφορία στην κυκλική λεωφορειακή γραμμή 207 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ», η οποία συνδέει το παραλιακό Τραμ με την Τερψιθέα, μέσω των οδών Λαμπράκη και Παπανδρέου και συγχωνεύεται με την γραμμή 128.

-Αναστέλλεται η λειτουργία της λεωφορειακής γραμμής 163 «ΒΟΥΛΑ- ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ», η οποία εκτελεί κυκλική πορεία μέσα στη Βούλα και συγχωνεύεται με την «συγγενική» της γραμμή 162.

-Διακόπτεται η κυκλοφορία στη λεωφορειακή γραμμή 125 «ΣΤ. ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ – ΠΑΙΑΝΙΑ – ΒΑΡΚΙΖΑ», η οποία συνδέει τον σταθμό του Μετρό της γραμμής 3 “Νομισματοκοπείο”, με την Αγία Παρασκευή, τα Γλυκά Νερά, την Παιανία, το Κορωπί και την Βάρη, μέσω της Λεωφόρου Μεσογείων και Βάρης – Κορωπίου.

-Οι λεωφορειακές γραμμές 149 «ΓΛΥΦΑΔΑ- ΒΑΡΗ-ΒΑΡΚΙΖΑ», 170 «ΓΛΥΦΑΔΑ – ΒΑΡΚΙΖΑ – ΒΑΡΗ» και 114 «ΓΛΥΦΑΔΑ – ΚΑΒΟΥΡΙ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ», που συνδέουν με εσωτερικά δρομολόγια τα νότια προάστια, καταργούνται και συγχωνεύονται σε μία νέα λεωφορειακή γραμμή. Πρόκειται για την γραμμή 117 «ΓΛΥΦΑΔΑ – ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ – ΒΑΡΗ», η οποία θα έχει αφετηρία τον χώρο των Αφετηριών-Τερμάτων της Γλυφάδας και τέρμα την πλατεία Αθ. Διάκου στο Κόρμπι Βάρης.

-Επίσης, μετατρέπεται σε κυκλική η λεωφορειακή γραμμή 237 «ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ – ΣΤ.ΔΑΦΝΗ», με αφετηρία τον σταθμό της γραμμής 2 του Μετρό «ΔΑΦΝΗ» και μετονομάζεται σε «ΣΤ.ΔΑΦΝΗ – ΑΝΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ».

-Παράλληλα, αλλάζει η γραμμή Α4, η οποία αντί της Ακαδημίας, θα έχει αφετηρία τον σταθμό της γραμμής 2 του Μετρό «Άγιος Δημήτριος». Έτσι, μετονομάζεται από Α4 σε 164 με όνομα «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- Κ.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ».

-Επίσης, μετονομάζεται και τροποποιείται η λεωφορειακή γραμμής 201 από «ΣΤ.ΔΑΦΝΗ- ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ», σε «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ», με αφετηρία τον σταθμό της γραμμής 2 του Μετρό «Άγιος Δημήτριος».

-Αλλάζει χάραξη η γραμμή 155, η οποία μετονομάζεται από «ΕΛΛΗΝΙΚΟ- ΣΤ.ΑΛΙΜΟΣ-ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ» σε «ΕΛΛΗΝΙΚΟ-ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» και θα εκτελεί κυκλικό δρομολόγιο, με Αφετηρία και Τέρμα στο Αμαξοστάσιο του Ελληνικού.

-Μετονομάζεται και τροποποιείται η γραμμή 154 από «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- Α.ΓΛΥΦΑΔΑ» σε «ΣΤ.ΕΛΛΗΝΙΚΟ-Α.ΓΛΥΦΑΔΑ», με νέο σημείο εκκίνησης την Αφετηρία των γραμμών 171, Ε22 και Χ97 και Τέρμα αυτό της λεωφορειακής γραμμής 124.

-Παράλληλα, έρχεται μερική τροποποίηση της διαδρομής των λεωφορειακών γραμμών 205 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΣΟΥΡΜΕΝΑ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ», 128 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ» και 116 «ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΑΡΗ-ΚΙΤΣΙ».

-Παράλληλα, μετονομάζεται η λεωφορειακή γραμμή 109 από «ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΚΙ- ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» σε «ΣΤ.ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ-ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑΚΙ», με Αφετηρία τον σταθμό Μετρό «ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» και Τέρμα το πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο, όπου τερματίζει το Β2.