Εισαγγελική παρέμβαση για την «κίτρινη μαφία» του Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η εισαγγελία παρενέβη προκειμένου να βρεθούν οι υπεύθυνοι για την "κίτρινη μαφία" που εδώ και αρκετό καιρό φαίνεται να εκβιάζει τους ταξιτζήδες του Πειραιά.

Τον τελευταίο καιρό το  πρόβλημα έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις με αποτέλεσμα να πρέπει να δωθεί άμεσα λύση.  

Έτσι, παρενέβη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ,Ευτέρπη Κουτζαμάνη, η οποία με αφορμή σχετικό δημοσίευμα στον τύπο, έδωσε εντολή στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Πειραιά, κύριο Ευάγγελο Ζαχαρή, να προβεί στη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις καταγγελίες που αφορούν στην ύπαρξη "κίτρινης μαφίας" στον Πειραιά.

 

Σύμφωνα με το επίμαχο δημοσίευμα προ διετίας είχε σχηματιστεί δικογραφία από αξιωματικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής αφού είχει διαπιστωθεί  ότι οργανωμένη εγκληματική ομάδα λυμαίνεται εκβιαστικά την πιάτσα των ταξί της Ακτής Ξαβερίου.

Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις της Αστυνομίας , κατόπιν επισταμένης έρευνας, μέλη της ομάδας εκβίαζαν και απειλούσαν τους οδηγούς ταξί του Πειραιά απαιτώντας το 50%  των κερδών των συναδέλφων τους , και ειδικότερα από εκείνους που  τα κέρδη τους προέρχονταν από τουριστικές περιηγήσεις στα αξιοθέατα της Αττικής . Η συγκεκριμένη σπείρα έπαιρνε τουρίστες και τους επιβίβαζε σε οχήματα οδηγών ταξί οι οποίοι είχαν υποκύψει στις απαιτήσεις τους , προκειμένου να επωφεληθούν το ποσοστό τους.