ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Ο Γιάννης Μώραλης στη σύσκεψη για τον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης συμμετείχε στην ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης με θέμα «Αποτίμηση των ζημιών και των αιτιών των τελευταίων πλημμυρών-Σχεδιασμός μέτρων αντιπλημμυρικής προστασίας», στην οποία παραβρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Βασίλης Ταταρόπουλος.
Μετά τη σύσκεψη ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δήλωσε:

"Πρόκειται για μια σωστή πρωτοβουλία της Περιφέρειας, του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κ. Γιώργου Γαβρίλη. Μαζί με τους υπόλοιπους Δημάρχους της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά συζητήσαμε για τα πλημμυρικά φαινόμενα. Δεν μου έκανε εντύπωση η απουσία της ΕΥΔΑΠ, η οποία θα έπρεπε να ήταν εδώ. Δυστυχώς επιβεβαιώσαμε αυτό που ισχυριστήκαμε από την πρώτη ημέρα των πλημμυρών τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την Παλαιά Κοκκινιά και τους Αγίους Αναργύρους, ότι δεν είναι θέμα καθαρισμού των φρεατίων αλλά ευρύτερων αντιπλημμυρικών έργων σε διαδημοτικό επίπεδο".

"Οφείλουμε όλοι οι Δήμοι να συνεργαστούμε με την Περιφέρεια, να μελετήσουμε γιατί δημιουργούνται προβλήματα και να προχωρήσουμε με ευρεία σύνθεση σε αντιπλημμυρικά έργα. Δυστυχώς αν το προσεχές διάστημα συμβούν ίδια σε ένταση καιρικά φαινόμενα, θα έχουμε παρόμοιες καταστάσεις. Δε μπορούμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, πρόκειται για παθογένειες δεκαετιών, το πρόβλημα εστιάζεται σε πάρα πολλά σημεία, ωστόσο θα κοιτάξουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια, ώστε τουλάχιστον σε ένα μεσομακροπρόθεσμο ορίζοντα να λύσουμε το πρόβλημα. Θα έλεγα ότι μπήκαμε σε ένα δρόμο συνεργασίας με την Περιφέρεια και τους όμορους Δήμους για να δώσουμε λύσεις που δεν έχουν δοθεί επί δεκαετίες".